Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Högskolan i Skövde, länk till startsida

   Texten är äldre än sex månader.

   Årets lärare prisades av Studentkåren

   Publicerad 24 maj 2019

   Under fredagens avslutningshögtid vid Högskolan i Skövde tilldelades fem lärare Guldäpplet, Studentkårens pris för årets lärare. Det är studenterna själva som fått nominera sina lärare och i motiveringarna beskrivs de utsedda vinnarna med ord som ”passionerad”, ”tillmötesgående” och ”exceptionellt pedagogisk”.

   Guldäpplet delas årligen ut av Studentkåren i Skövde och går till en lärare vid varje institution på Högskolan. Syftet med priset är att uppmärksamma lärare som har en pedagogisk förmåga som får studenter att blomstra. Priset är också ett sätt att för Högskolans studenter att visa sin uppskattning för lärarens arbete. Årets pristagare är Sanny Syberfeldt, institutionen för informationsteknologi, Ola Nyqvist, institutionen för ingenjörsvetenskap, Jan-Eric Claesson, institutionen för hälsa och lärande, Patric Nilsson, institutionen för biovetenskap samt Fredrik Lundell, institutionen för handel och företagande.

   Motiveringar

   Jan-Eric Claesson borde aldrig få gå i pension

   "Jan-Eric är en fantastiskt bra lärare som är expert på att få studenter att förstå svåra begrepp och funktioner inom biomedicin. Han utformar sina föreläsningar efter studenternas kunskapsnivå och är lugn och pedagogisk. Han agerar professionellt men släpper till för skämt in emellan åt. Han får studenter att orka hålla fokus hela föreläsningar, han får studenter att verkligen lyssna. Hade jag fått bestämma hade Jan-Eric aldrig fått gå i pension, alla studenter behöver en Jan-Eric."

   Fredrik Lundell har fokus på förståelse

   "Fredrik har en förmåga att på ett enkelt sätt förklara teori innan han går vidare till att applicera sina metoder i övningar och exempel. Undervisningen blir inte enformig, då han tacklar ämnet från olika vinklar så att studenter som lär sig på olika sätt får lika mycket av undervisningen. Med fokus på förståelse främjar Fredrik självständigt lärande istället för mekanisk inlärning, och skapar mycket utrymme för studenter att själva kunna utveckla sina egna kunskaper så mycket som de själva vill.

   Utöver Fredriks exceptionella pedagogiska förmåga så är han en väldigt tillmötesgående person som gärna hjälper till. Vare sig via mejl, övningar och handledning så hjälper han till. Detta är någonting som uppskattas enormt, och Fredrik gör sig förtjänt av ett pris."

   Sanny Syberfeldt utvecklar både utbildningen och sig själv

   "Sanny har under alla år gjort sitt allra bästa för att utforma en utbildning som släpper lös nästa generations speldesigners och har alltid varit väldigt nära och passionerad till sitt arbete. Han gör alltid sitt bästa, är humoristisk och snäll, samt tar han kritiken till hjärtat och ser till att utveckla både utbildningen och sig själv för det bättre. En lärare man kan se upp till, prata med och förstå, som man kan lära känna och ta mycket kunskap ifrån. Sanny kanske inte arbetar övertid varje dag, men alla timmar han lägger ner är guld värda och hans närvaro som lärare är högst uppskattad. Som en fågelmoder som släpper lös sina fåglar är Sanny verkligen en lärare av toppklass."

   Ola Nyqvist tar sig tid till alla

   "Ola Nyqvist är väldigt uppskattad av alla studenter som gått första året av ingenjörsstudier. Han har bra struktur på sina föreläsningar och är alltid tillgänglig för frågor. Utöver detta hjälper med glädje till med uppgifter som faller utanför hans eget område och rättar uppgifter, inlämningar och tentamen otroligt snabbt. Han förklarar matematik på ett förståeligt sätt och tar sig tiden till alla studenter. Detta gör honom till en given vinnare."

   Patric Nilsson har det där lilla extra

   "Patric is not only competent in his subject area, but he also cares about his students. He goes the extra step for students which other teachers would not do. He is a man every student loves and respect. One such example of his concern for his students can be seen in his offering to provide transportation for a student who, following surgery, had been on crutches. This concern for not only the education but for the well-being of the student is a kind of care that other teachers should also have. Just that little extra."

   Publicerad: 2019-05-24
   Senast ändrad: 2020-01-22
   Sidansvarig: webmaster@his.se