Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Högskolan i Skövde, länk till startsida

   Texten är äldre än sex månader.

   Medicinforskaren Keivan Javanshiri årets vinnare av Forskar Grand Prix

   Publicerad 28 november 2019

   På tisdagseftermiddagen avgjordes finalen i Forskar Grand Prix på ett fullsatt Nalen i Stockholm. Medicinforskaren Keivan Javanshiri från Lunds Universitet tog hem förstaplatsen.

   Tre av tio patienter får fel demensdiagnos av sjukvården – något som Keivan arbetar med att förändra vid sin forskning på neuropatologen vid LU. Hans presentation tog upp huruvida folksjukdomarna diabetes och hjärt- och kärlsjukdom påverkar vår risk att utveckla demens. Årets domare gav höga betyg till Keivan Javanshiri som var först ut på scenen, och när också publiken fått säga sitt stod han som segrare vid 2019 års Forskar Grand Prix.

   Det första engelskspråkiga tävlingsbidraget

   Från Högskolan i Skövde deltog Tejaswi Badam med sin presentation ”Personalized Medicine – tailoring disease treatments using networks” som tog hem segern vid Skövdes deltävling i september. Hans forskning fokuserar på individanpassad medicin där syftet är att öka mediciners säkerhet och effektivitet.

   – Det kändes extra kul att få vara den första forskaren i tävlingens historia som fick hålla sin presentation på engelska, berättar Tejaswi när Högskolan fångar honom för ett par ord bakom scenen på Nalen strax efter vinnaren korats. 

   – Jag hoppas på att få ge fler presentationer när tillfälle ges. Den mesta kommunikation vi forskare använder oss av är intern, och riktar sig till personer med en förförståelse. Det tar alltid mycket tid att förklara samma forskning för någon utanför området, men med träningen jag fått inför Forskar Grand Prix så har jag lärt sig att hitta metaforer och enklare historier för att förklara vad jag gör på ett enklare vis. Detta kommer jag ha med mig resten av livet.

    

   Åtta deltagare

   Forskar Grand Prix är Sveriges största tävling i presentationsteknik för forskare. Årets finalister presenterade sin forskning på ett så enkelt, inspirerande och pedagogiskt sätt som möjligt på fyra minuter under tisdagens fullsatta final på Nalen. Utöver Tejaswi Badam medverkade sju andra forskare i finalen där två av forskarna hade direktkvalificerat sig via en öppen webbtävling - Oliver Konzock och Frida Lygnegård. Vinnarna från de andra deltävlingarna var Jesko Schulte från Blekinge Tekniska Högskola, Akram Zamani från Högskolan i Borås, Lisa Waltersson från Mälardalens högskola, Keivan Javanshiri från Lunds universitet, och Joakim Jaldén från Kungliga Tekniska Högskolan.

   Juryn bestod av Ulf Danielsson, professor vid institutionen för fysik och astronomi, Uppsala universitet bedömde vetenskapligheten. Karin Adelsköld, komiker och programledare, satte betyg på scenframträdandet, och Amina Manzoor, medicinreporter Dagens Nyheter, granskade den pedagogiska kvaliteten. Programmet leddes av Måns Nilsson som är komiker och programledare.

   Årets finalister i Forskar Grand Prix:

   Akram Zamani, Högskolan i Borås
   Frida Lygnegård, Jönköping University
   Jesko Schulte, Blekinge Tekniska Högskola
   Joakim Jaldén, Kungliga Tekniska Högskolan
   Keivan Javanshiri, Lunds universitet
   Lisa Waltersson, Mälardalens högskola
   Oliver Konzock, Chalmers Tekniska Högskola
   Tejaswi Badam, Högskolan i Skövde

   Finalen av Forskar Grand Prix arrangeras av Vetenskap & Allmänhet och forskningsråden Formas, Forte, Vetenskapsrådet och Vinnova.

   Publicerad: 2019-11-28
   Senast ändrad: 2020-01-21
   Sidansvarig: webmaster@his.se