Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Högskolan i Skövde, länk till startsida

   Texten är äldre än sex månader.

   Högskolan i Skövdes huvudalternativ är en hösttermin på campus

   Publicerad 28 maj 2020

   Högskolan i Skövdes huvudalternativ inför hösten är en återgång till undervisning på campus. Men en planering ska också göras för fortsatt distansundervisning om detta skulle visa sig nödvändigt. Senast 1 juli kommer Högskolan i Skövde att fatta beslut om en återgång till campus är möjlig. Beslutet kommer att bygga på de rekommendationer från Folkhälsomyndigheten som gäller vid den tidpunkten.

   Körsbärsträd med A-huset i bakgrunden

   Lars Niklasson, rektor på Högskolan i Skövde, hoppas att återigen kunna hälsa studenter välkomna till campus när höstterminen börjar. En förutsättning för att campusbaserad utbildning ska bli möjlig är dock en ändring av regeringens och Folkhälsomyndighetens rekommendationer, framförallt rekommendationen om distansutbildning inom gymnasieskolan och på lärosäten. Skulle rekommendationerna även framöver omöjliggöra campusbaserad utbildning ska Högskolan i Skövde ha en beredskap för att ge de campusbaserade utbildningarna på distans.

   Kraften i planeringen mot campus

   Högskolans rektor har uppmanat medarbetarna att hålla två spår öppna men rikta kraften i planeringen mot det Högskolan strävar efter, vilket är en återgång till campusundervisning. Bakom den uppmaningen finns tre viktiga skäl: Det handlar om utbildningskvalitet, studenternas studiesociala situation och deras identitet som studenter på Högskolan i Skövde.

   – Vi vet att många studenter har haft det tufft under våren då man tvingats studera på distans. Det kan också vara påfrestande att inte veta hur länge distansundervisningen ska pågå. Vi vill därför vara tydliga med vad som är vår huvudsakliga ambition och inriktning, säger Högskolans rektor Lars Niklasson.

   Kan börja terminen på distans

   Om Högskolan den 1 juli gör bedömningen att det, under då gällande rekommendationer och förutsättningar, inte är möjligt att återgå till campusundervisning höstterminen 2020, är det reservalternativet som gäller. Då kommer Högskolans campusutbildningar att påbörjas på distans. Arbetet med att planera detta ska ske parallellt med huvudplaneringen, men ändå ses som ett reservalternativ.

   – Det första antagningsbeskedet inför höstterminen går ut andra veckan i juli. Därför har vi sagt att vi kan vänta till den 1 juli med att ge besked men inte längre. Jag hoppas dock fortfarande att jag ska kunna ge beskedet tidigare än så, helst innan midsommar, säger Lars Niklasson.

   Högskolans rektor tycker inte det är konstigt att Högskolor och universitet just nu ger olika besked om hur man ska hantera starten på höstterminen.

   – Även om vi vet att alla kommer att få arbeta under samma rekommendationer till hösten har vi väldigt olika praktiska förutsättningar. Därför lägger vi tyngdpunkten i vår planering lite olika, säger Lars Niklasson.

   Den kanske svåraste frågan att lösa för Högskolan handlar om de internationella studenterna. Deras situation är mycket svår att bedöma i nuläget, bland annat beroende på de reserestriktioner som gäller. Högskolans övergripande inställning är dock att ta emot de internationella studenterna på campus.

   Publicerad: 2020-05-28
   Senast ändrad: 2020-05-28
   Sidansvarig: webmaster@his.se