Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Högskolan i Skövde, länk till startsida

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Högskolan i Skövde, länk till startsida

   Texten är äldre än sex månader.

   Dags för vårens andra högskoleprov

   Publicerad 4 maj 2021

   På lördag 8 maj är det dags för vårens andra högskoleprov. På grund av covid-19 har förutsättningarna ändrats och provet ges i stället två gånger under våren. Högskolan i Skövde anordnar det nationella provet på följande orter: Skara, Falköping, Mariestad, Lidköping och Skövde.

   Körsbärsträd med A-huset i bakgrunden

   Högskoleprovet brukar äga rum två gånger om året, en gång på våren och en gång på hösten, men nu gör pandemin att det blir fler provtillfällen. Första tillfället var den 13 mars och nu på lördag är det dags det andra provtillfället. I Skövde med omnejd får totalt 537 personer möjlighet att testa sina kunskaper vid det här andra provtillfället. I Skövde kommer, precis som vanligt, provsalar både på Högskolan och på Västerhöjdsgymnasiet att användas. På lördag ska 154 personer göra provet på Högskolan och 96 på Västerhöjdsgymnasiet. Genom högskoleprovet kan man förbättra sina möjligheter att komma in på olika kurser och program på högskolor och universitet.

   Stort eget ansvar

   Provdeltagarna kommer att sitta med minst två meters avstånd i salarna och en rad olika åtgärder vidtas för att minska risken för smittspridning.

   –  Det handlar förutom om större avstånd att vi styr upp insläpp vid olika in- och utgångar för att undvika köbildning. Vi har även tidigare insläpp för att kunna kontrollera legitimation utan att det ska bli köer. Handsprit finns tillgängligt både utanför och i provsalarna. Men det är självklart också ett stort eget ansvar för att hålla avstånd till andra och följa de råd och rekommendationer som finns från myndigheterna, säger Elin Tomasdottir, huvudansvarig för högskoleprovet på Högskolan i Skövde.

   Munskydd förutom vid legitimering

   På rasterna mellan de olika delproven kommer provdeltagarna att hänvisas till olika våningar i Högskolans hus för att det inte ska samlas för många personer på samma plats. Det kommer även finnas tydliga hänvisningar till toaletter och vilka ut- och ingångar som ska användas beroende på i vilken sal man gör sitt prov. Samma personer sitter i samma sal hela dagen. Både före och efter provet kommer extra städning att göras i lokalerna. Och givetvis ska man inte komma till provlokalen om man har symtom.

   –  Folkhälsomyndigeten har utfärdat en stark rekommendation om att alla i provlokalen ska bära engångsmunskydd i samband med högskoleprovet. Rekommendationen bygger på det personliga ansvaret och du ska själv ta med munskydd. Vid legitimering ska dock munskyddet tas av enligt de riktlinjer vi fått, konstaterar säger Elin Tomasdottir.

   Med de åtgärder som är vidtagna och att alla som ska skriva provet tar ansvar för att hålla avstånd så hoppas vi att det kommer kännas så coronasäkert som möjligt.
   Och till dig som ska skriva provet säger vi: Lycka till!

   Kontakt

   Studentbostadskoordinator

   Publicerad: 2021-05-04
   Senast ändrad: 2021-05-04
   Sidansvarig: webmaster@his.se