Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Högskolan i Skövde, länk till startsida

   Texten är äldre än sex månader.

   Högskolan firar akademisk högtid

   Publicerad 14 september 2021

   Högskolan i Skövde firar vanligtvis akademisk högtid vartannat år. Det satte pandemin stopp för, och högtiden 2020 sköts fram ett år. Men nu är det dags. Fredagen 17 september genomför Högskolan en pandemianpassad akademisk högtid där nya doktorer promoveras och nya professorer installeras. Nytt för i år är också att Högskolan delar ut ett pedagogiskt pris.

   Högskolans rektor under den akademiska högtiden 2018. Den 17 september är det åter dags.

   Senast Högskolan i Skövde firade akademisk högtid var i oktober 2018. I vanliga fall arrangeras högtiden vartannat år, men pandemin har gjort att Högskolan har fått vänta. Men nu är det äntligen dags för akademisk högtid, fast i anpassat format.

   – Det känns bra att vi nu kan genomföra en akademisk högtid, även om det sker i pandemianpassad form. Det är viktigt att uppmärksamma de som har disputerat och att få hälsa nya professorer välkomna till Högskolan, samt att synliggöra deras forskningsområden, säger Högskolan i Skövdes rektor Lars Niklasson.

   Under högtiden kommer åtta professorer att installeras och åtta doktorer att promoveras. Nytt för i år är att det även kommer att delas ut ett pedagogiskt pris till en av Högskolans lärare.

   Anpassat antal deltagare

   Högtiden kommer precis som tidigare år att hållas i Sankta Helena kyrka i centrala Skövde. Ungefär 70 speciellt inbjudna gäster kommer att närvara, vilket är stor skillnad från tidigare år, då 200 personer deltagit i högtiden. I år är kommer endast akademisk personal, två studentkårsrepresentanter samt professorernas och doktorernas medbjudna gäster ges möjlighet att delta.

   För att allmänhet, släktingar och andra intresserade ändå ska kunna ta del av den akademiska högtiden kommer den, för första gången, att streamas på Högskolans webbsida.

   – Det är givetvis tråkigt att vi inte kan bjuda in alla Högskolans vänner och välgörare till den akademiska högtiden i kyrkan som vi brukar göra. Vi hoppas dock att de tar tillfället i akt och följer högtiden via nätet i stället. Är det något vi lärt oss av pandemin så är det att digitalt streamade event kan möjliggöra för fler att delta, vilket lite paradoxalt nog kan innebära att vi kommer att ha fler deltagare i år än vad vi brukar ha, säger Lars Niklasson.

   Åtta professorsföreläsningar

   Dagen innan högtiden, torsdagen 16 september, ger de åtta nya professorerna sina installationsföreläsningar. Föreläsningarna är populärvetenskapliga och riktar sig till allmänheten, som kan ta del av dem på plats på Högskolan, eller digitalt.

   I samband med den akademiska högtiden installerar Högskolan i Skövde också traditionsenligt en hedersdoktor. Årets hedersdoktor, den italienska informations- och etikprofessorn Luciano Floridi, håller under förmiddagen, 17 september, en digital föreläsning som allmänheten också kan ta del av. Luciano Floridi kommer att besöka Skövde och Högskolan vid senare tillfälle.

   Högtiden avslutas med en festmiddag i Restaurang Götasalen.

   Kontakt

   Eventkoordinator

   Publicerad: 2021-09-14
   Senast ändrad: 2021-09-14
   Sidansvarig: webmaster@his.se