Tillväxtraket och exportsuccé - hur accelererar svensk dataspelsindustri?

Sverige är en av världens främsta dataspelsproducenter. Microsoft investerar nu i utvecklartalangerna i Skövde – en av Sveriges hetaste tillväxtregioner i branschen. Vad gör regeringen för att Sverige ska accelerera i denna globalt växande industri och hur kan näringslivet bidra?

Dataspelsbranschen har på ett decennium skapat internationellt värde för Sverige. En del i framgången är en nära samverkan mellan samhälle, näringsliv och akademi. Finland har uttalat valt att satsa mångmiljardbelopp på dataspelsindustrin som sin nästa bransch och flåsar Sverige i nacken.

Riktade investeringar, forsknings- och utbildningssatsningar behövs nu för att stärka och lägga en stadigare grund för dataspelsbranschens tillväxt för framtiden - men också för att synliggöra branschen samt dess betydelse och potential som Sveriges nya stora exportnäring. Hög tid att accelerera!

Politiska företrädare och näringslivsrepresentanter speglar och diskuterar sin syn på och arbete med denna globalt växande industri.

Medverkande seminarium Almedalen

Detta seminarium är ett samarbete mellan Högskolan i Skövde, Skövde kommun, Gothia Science Park, Västra Götalandsregionen och Västsvenska Handelskammaren

loggor samarbetspartners evenemanget i almedalen

 

Praktisk information

Vad: Lunchseminarium med paneldebatt. Vi bjuder på enklare lunch.

Tid: Tisdag 1 juli, kl. 12-13

Plats: Västsvenska Arenan, Cramérgatan 3, lokal E35, Almedalen

Karta Almedalen 2014

Länkar

Sweden Game Arena