Microsoft Game Camp 2014

Det är dags för avslutning av det sex månader långa Microsoft Game Camp Sweden.

Microsoft Game Camp Sweden har under sex månader samlat en stor del av Sveriges mest talangfulla spelutvecklare. Över 200 studenter har medverkat i det gigantiska game jammet som sparkades igång den 10 april i år. När eventet nu avslutas får talangerna från spelutbildningarna på Högskolan i Skövde möta trion som i början av 1990-talet var en stor del av det som lade grunden till det svenska spelundret, som år efter år utvecklas explosionsartat: Fredrik Liljegren, Martin Walfisz och Peter Zetterberg. Det är första gången trion sammanstrålar för att prata om uppstarten av branschen, dess nuläge och dess framtid.

Det blir även showcase och möjlighet till test av spelen som utvecklats för Xbox One respektive Windows Store och reflektioner om spelutveckling för dessa plattformar. Dessutom kommer Shams Jorjani, Paradox Interactive att ge en inspirerande föreläsning: How hard can it be? med fokus på utgivning av spel.

Program för Microsoft Game Camp Sweden 2 oktober

13.00-14.15 Registration, showcase & mentors panel:Tomas Ahlström, Martin Walfisz and Brjánn SigurgeirssonModerator Per Strömbäck.
14.15-15.00 How hard can it be? Shams Jorjani, Paradox Interactive.
15.00-15.45 Founders of the Swedish game industry. Panel: Peter Zetterberg, Martin Walfisz and Fredrik Liljegren. Moderator Per Strömbäck.
15.45-16.15 Coffee break.
16.15-17.30 How not to run a game studio, Peter Zetterberg, Microsoft.
17.30-19.00 Showcase, snacks and mingle.

 

Microsoft Game Camp

Game Camp i lokalmedia

Skövde nyheter och Västgöta tidningar:
Skräckspel fick mentor
Samarbete med Microsoft milstolpe för Skövde
Passion är nummer ett för Josef Fares

Game Camp i branschpress

Feber.se
IGN.com
Gamereactor