Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Högskolan i Skövde, länk till startsida

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Högskolan i Skövde, länk till startsida

   Robotik User Experience - magisterprogram

   Program, Avancerad nivå, 60 hp, RUXPA
   Magisterexamen

   Anmälan

   Välj ett tillfälle för att visa utbildningsplan, kursutbud och behörighetskrav.

   - Inställt Höst 2022, Plats: Campus (Skövde), Takt: 100%

   Anmälan

   Detta tillfälle har ställts in, kontakta antagning@his.se för frågor.

   Utbildningsplan

   När? Var? Hur?

   Pågår: 29 augusti 2022 - 4 juni 2023
   Plats: Skövde, Campus
   Takt: 100%

   Kursplaner

   För alla kurser i programmet, se utbildningsplanen.

   Behörighet

   För att vara behörig till programmet krävs en examen på lägst grundnivå omfattande minst 180 hp inom informationsteknologi, User Expereience Design, interaktionsdesign, kognitionsvetenskap, automationsteknik, produktionsteknik, eller integrerad produktutveckling (eller motsvarande). Vidare krävs godkänt betyg i gymnasiekursen Engelska 6 (eller motsvarande). Motsvarande kunskaper visas normalt genom ett internationellt erkänt språktest, till exempel IELTS eller TOEFL.

   Urval

   Avklarade högskolepoäng.

   Språk

   Undervisningen ges på engelska.
   Artificiell intelligens och robotar blir allt vanligare och finns nu inte bara inom industrin utan inom allt fler vardagliga tillämpningar. AI möjliggör att robotar klipper gräset, dammsuger, transporterar sängar på sjukhus och utgör sällskap. Inom industrins nya digitala, smarta fabriker samarbetar robotar, AI och människor. I takt med att AI och robotar i allt högre grad blir en del av det digitaliserade samhället behövs mer kompetens kring det unika samspelet mellan människor och robotar. På det här programmet lär du dig hur vi människor kan arbeta och interagera med olika typer av robotar och AI på ett effektivt och hållbart sätt.

   Om programmet

   Digitaliseringen av vårt samhälle går snabbt och skapar helt nya förutsättningar, både inom arbets-och privatlivet. Allt tyder på att sociala robotar kommer få samma spridning som persondatorer och mobiltelefoner haft under de senaste två decennierna och inom framtidens industri antas robotar bli en av dina kommande arbetskamrater.

   Magisterprogrammet Robotik User Experience är en unik utbildning, då den inte bara ger kunskaper inom interaktionsdesign och robotik utan fokuserar just på design och utvärdering av interaktionen mellan människor och robotar. Under utbildningen får du kunskaper och färdigheter om människa-robotinteraktion utifrån människans förutsättningar och begräsningar samt de krav och behov som ställs på roboten. Det innebär en strävan mot att skapa robotar som känns säkra, naturliga och bekväma för människor att interagera med. Du kommer ha tillgång till olika former av sociala och kollaborativa robotar i vårt eget robotlabb.

   Det här läser du på programmet

   Programmet ger dig omfattande kunskaper inom psykologi, interaktionsdesign, informationsteknologi och robotik. Du läser bland annat kurser inom industriell ergonomi, utvärderingsmetoder, människa-robotinteraktion inom industrin och vetenskaplig metod.

   Under utbildningen får du ta del av aktuell forskning om människa-robotinteraktion och använda robotlabbet. Dessutom bidrar företag och andra samverkanspartner med "case" till undervisningen och vissa kurser kommer att genomföras i samarbete med industriföretag och andra organisationer. Programmet avslutas med att du skriver en magisteruppsats.

   All undervisning sker på engelska.

   Passar det här programmet mig?

   Robotik User Experience passar dig som har en bakgrund inom IT, kognitionsvetenskap, interaktionsdesign och ingenjörsvetenskap eller liknande områden. Du har ett stort intresse för robotar och är nyfiken på hur robotar integreras i samhället och på arbetsplatser. Du skulle vilja jobba med att designa hur robotar kan stödja människor utifrån olika krav och behov.

   Jobb efter examen

   Det finns ett stort behov av människor som har kunskaper och kompetens inom människa-robotinteraktion och som kan utveckla nya arbetsområden för robotar, exempelvis tillverkningsindustrin, vården och andra robotliknande produkter.

   Läsa vidare efter examen

   Programmet ger dig en magisterexamen i informationsteknologi. Efter avlagd examen är du behörig att påbörja forskarutbildning inom Informationsteknologi, vilket går att göra bland annat vid Högskolan i Skövde.


   Vi mejlar mer information om programmet och inför ansökan!

   De personuppgifter du lämnar i formuläret kommer Högskolan i Skövde bara att använda för just detta specifika ändamål. Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter: www.his.se/gdpr

   Publicerad: 2021-09-28
   Senast ändrad: 2021-09-28
   Sidansvarig: webmaster@his.se