Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Högskolan i Skövde, länk till startsida

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Högskolan i Skövde, länk till startsida

   Barnmorskeprogrammet

   Program, Avancerad nivå, 90 hp, BAMPA
   Barnmorskeexamen, Magisterexamen

   Barnmorskeprogrammet

   Program, Avancerad nivå, 90 hp, BAMPA
   Barnmorskeexamen, Magisterexamen

   Anmälan

   Välj ett tillfälle för att visa utbildningsplan, kursutbud och behörighetskrav.

   - Inställt Höst 2021, Plats: Campus (Skövde), Takt: 100%

   Anmälan

   Detta tillfälle har ställts in, kontakta antagning@his.se för frågor.

   Utbildningsplan

   När? Var? Hur?

   Pågår: 30 augusti 2021 - 15 januari 2023
   Plats: Skövde, Campus
   Takt: 100%

   Kursplaner

   För alla kurser i programmet, se utbildningsplanen.

   Behörighet

   Sjuksköterskeexamen om 180 högskolepoäng och kandidatexamen i omvårdnad eller motsvarande samt svensk legitimation som sjuksköterska. Vidare krävs kunskaper i svenska som motsvarar grundläggande behörighet på grundnivå.

   Urval

   Avklarade högskolepoäng.

   Språk

   Undervisningen ges på svenska. Viss undervisning på engelska kan förekomma.
   Som barnmorska har du hela världen som arbetsfält och får jobba med kvinnors reproduktiva och sexuella hälsa i alla åldrar. Barnmorskeutbildningen vid Högskolan Skövde leder både till en barnmorskeexamen och en magisterexamen i reproduktiv, perinatal och sexuell hälsa (RPSH).

   Om programmet

   Barnmorskeprogrammet på Högskolan i Skövde har fokus på barnmorskans stödjande och stärkande arbete med kvinnan och familjen. Utgångspunkten är att barnafödandet ses som en normal händelse i livet. Vid utvärderingar lyfter studenterna fram blandningen av teori och praktik samt engagerade lärare och handledare som programmets stora styrkor. Studenterna poängterar även att samarbetet mellan Högskolan och vårdverksamheterna där de gör sin verksamhetsförlagda utbildning (VFU) fungerar väl.

   Barnmorskeprogrammet innebär heltidsstudier under tre terminer (1,5 år). Det hälsofrämjande, förebyggande och behandlande arbete som en barnmorska utför genomsyrar hela utbildningen.

   Ansökningsperiod 2021

   Programmet startar inte HT2021, vi planerar nästa start till VT2022.

   Det här läser du på programmet

   I utbildningen ingår såväl teoretiska studier som praktisk undervisning och VFU. Kursernas fokus ligger på kvinnans reproduktiva och sexuella hälsa samt på fysiska, psykiska, sociala och kulturella processer i samband med graviditet, födande, nyföddhetsperiod och föräldraskap.

   Under första terminen introduceras du till barnmorskeprofessionens teoretiska, kliniska och vetenskapliga grund. Under andra terminen fördjupar du din kompetens genom att utveckla din kunskap och förmåga att identifiera, beskriva och analysera företeelser. Du lär dig att relatera dem till teori, du börjar integrera teoretisk och klinisk utbildning samt lösa problem relaterade till kursmålen. Under sista terminen fördjupar du din problemlösningsförmåga ytterligare. Du utvecklar din förmåga att leda, utvärdera och förbättra omvårdnaden. Under sista terminen skriver du också din magisteruppsats.

   Kurserna ges på svenska men viss kurslitteratur på engelska kan förekomma.

   Passar det här programmet mig?

   Barnmorskeprogrammet vänder sig till dig som är legitimerad sjuksköterska och intresserad av reproduktiv, perinatal och sexuell hälsa. Barnmorskans arbete är självständigt och stimulerande, därför är det värdefullt att du är både driftig och engagerad. Som barnmorska är det också viktigt att du har intresse av ett hälsofrämjande arbete och ett mångfaldhetsperspektiv.

   Det tidigare kravet på ett års yrkeserfarenhet är borttaget och du kan söka till Barnmorskeprogrammet direkt efter avslutad sjuksköterskeutbildning. Urval vid antagning baseras på akademiska poäng.

   Jobb efter examen

   Efter din examen kan du arbeta inom områden som vård under graviditet, förlossning och barnsängstid, professionell rådgivning om amning, familjeplanering och hälsoupplysning samt vård vid gynekologiska hälsoproblem. Barnmorskor arbetar ofta vid ungdomsmottagningar, barnmorskemottagningar, förlossnings- eller BB-avdelningar, infertilitets- och abortmottagningar samt inom gynekologisk verksamhet. Kanske vill du jobba utomlands? Barnmorskor är mycket efterfrågade vid internationellt arbete. Som barnmorska kan du också arbeta som egen företagare.

   Läsa vidare efter examen

   Efter yrkesexamen som barnmorska kan du vidareutbilda dig inom exempelvis handledning, amning, sexologi och stöd vid föräldraskap. Då programmet även ger dig en magisterexamen kan du söka till forskarutbildning och göra akademisk karriär.

   Kontakt

   Programansvarig

   Studie- och karriärvägledare

   Vi mejlar mer information om programmet och inför ansökan!

   De personuppgifter du lämnar i formuläret kommer Högskolan i Skövde bara att använda för just detta specifika ändamål. Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter: www.his.se/gdpr

   Publicerad: 2020-01-07
   Senast ändrad: 2020-01-07
   Sidansvarig: webmaster@his.se