Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Högskolan i Skövde, länk till startsida

   Möt Ida Johansson

   Ida Johansson stortrivs i Skövde där hon pluggar Biovetenskap – biologiska resurser och hållbar utveckling. Hon bor i en fin studentlägenhet på 31 kvm + balkong, ca fem minuter från Högskolan med gångavstånd till allt hon behöver.

   Sex snabba frågor till Ida

   Hur är det att plugga i Skövde?
   Det är jättemysigt! Skövde är en trevlig småstad med bra utbud av affärer, restauranger, pubar, gym samt andra aktiviteter. Mycket fin skog och övrig natur ligger bara ett stenkast bort, vilket ger en härlig blandning. Att det är gång-/cykelavstånd till alla kompisarna är ett stort plus i kanten! Dessutom ligger Skövde enbart en snabb tågresa från Göteborg och Stockholm.

   Varför valde du att plugga ditt program?
   Främst för att jag är extremt intresserad av miljö och natur. I framtiden vill jag ha ett jobb där jag kan göra skillnad på riktigt. Biovetenskap ger förutsättningar för att uppnå dessa mål, eftersom det ger en djupare förståelse för hur naturen fungerar samt hur människan påverkar den. Programmet är dessutom relativt brett, vilket passar mig bra då jag inte vet exakt vad jag vill jobba med när jag är klar.

   Vad jobbar du med om fem år?
   Drömmen är att jobba för hållbart samhälle, helst inom en miljöorganisation. Jag vet dock inte vilken roll jag är ute efter än, men kanske något i stil med projektledning för en renare Östersjö, eller bevarandet av nyckelbiotoper i skog.

   Vad är fördelen med att plugga på en liten högskola?
   Det är jättelätt att skaffa nya vänner både från sitt eget program och från andra utbildningar, eftersom man ofta springer på samma personer i skolan och på stan. Det blir en speciell gemenskap. Man får dessutom väldigt bra kontakt med lärarna, som har mer tid att engagera sig i varje enskild student.

   Vad visste du om Skövde innan du flyttade hit?
   Absolut ingenting. Jag kommer från Kalmar och var tvungen att leta upp Skövde på en karta när jag hittade denna utbildning. Hade aldrig varit i staden tidigare, men jag ångrar absolut inte att jag flyttade hit! Jag trivs jättebra!

   Vad var största överraskningen med att vara student?
   Det var nog hur roligt det faktiskt är! Jag har tidigare enbart pluggat grundskola + gymnasium, vilket enligt mig inte var någon höjdare. Nu tycker jag att varenda kurs är intressant, det är helt plötsligt riktigt kul att plugga! På fritiden är det alltid något som händer. Det kan vara utflykter, sittning, fest, resor, middag med mera. Jag har aldrig tidigare haft så roligt som när jag blev student!

   Fråga Ida om programmet

   Din HJÄLTE finns tillgänglig för frågor och stöd hela vägen fram till att terminen startar i höst.

   Ställ dina frågor till:
   bioreshjalte@his.se

   Läs mer om programmet:

   Biovetenskap – biologiska resurser och hållbar utveckling

   Publicerad: 2020-01-24
   Senast ändrad: 2020-01-24
   Sidansvarig: webmaster@his.se