Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Högskolan i Skövde, länk till startsida

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Högskolan i Skövde, länk till startsida

   Möt Marcus Jakobsson

   Marcus Jakobsson har alltid älskat sagor och att skriva historier och karaktärer. När han hittade programmet Dataspelsutveckling – Game Writing på Högskolan i Skövde insåg han att han både kunde få skriva berättelser och vara en del i framtidens spelutvecklande.

   Elva snabba frågor till Marcus

   Varför valde du att plugga ditt program?
   Ända sedan barnsben så har jag älskat sagor. De trollband mig med berättelser om hjältar, monster och allsköns äventyr. Först när jag började att spela Dungeons & Dragons så visade det sig att jag även älskade att skriva historier och karaktärer som mina spelare fick interagera med. När jag såg att det fanns en utbildning i Skövde som tillät mig att både skriva berättelser och få möjligheten att vara en del i framtidens spelutvecklande så slog jag till direkt.

   Vad jobbar du med om fem år?
   Om fem år så har jag tillsammans med en liten skara kurskamrater startat en liten spelstudio där vi skapar spel som ingen tidigare har sett.

   Vad skulle du velat veta som ny student?
   Jag hade velat veta mer om hur jag som framtida Game Writer passar in i det stora maskineriet, både i en liten spelstudio och i industrin som helhet. Vad är min plats och hur mycket har jag att säga till om när vi skapar spel tillsammans?

   Vad är fördelen med att plugga på en liten högskola?
   Närheten till allt. Även om du bor utanför Skövde så stannar lokaltrafiken max 5 minuter från skolan vilket gör det möjligt att pendla in från annan ort, om man inte hittar ett boende i Skövde. Högskolan ligger centralt med 10 minuters gångväg från Skövde centrum vilket gör det lätt att stanna till i staden och göra ärenden efter skolan.
   Att högskolan är liten gör även att klasser, lokaler och lärare känns mer intima. Det är lätt att få snabb hjälp från sina lärare när de inte har 100 klasser att hålla reda på.

   Har du något tips till den som ska välja utbildning?
   Fundera över vilka hobbys du har. Det kanske finns en utbildning som kan förena din passion för ett ämne med akademiska studier. Välj den utbildning som känns självklar, inte den som bara verkar lite rolig eller intressant.
   Leta efter information om (och gör research på) olika typer av utbildningar, det kanske finns en inriktning som intresserar dig mer. Kontakta de som är ansvariga för den utbildning som du intresserar dig för och tveka inte att kontakta din hjälte, vi finns här för dig.

   Vad var största överraskningen med att vara student?
   Hur rent ut sagt roligt det är att studera ett ämne som du redan är intresserad av. På högskoleutbildningar så samlas människor med liknande intressen och det är därför inte svårt att lära känna folk som strävar efter samma sak som du. Ta vara på och låt ditt intresse få växa tillsammans med dessa människor.

   Roligaste kursen du tagit vid Högskolan?
   Spelprojekt 1. Under årskurs 1 och 2 så delas alla dataspelstudenter upp i olika grupper och får möjligheten att tillsammans skapa ett spel. Game Writers, Designers, Programmerare, Ljudsättare, Musiker, Animatörer och Grafiker går samman för att förverkliga ett koncept och får erfarenhet av hur man arbetar i stora projektgrupper på köpet.

   Vad är det bästa med Högskolan i Skövde?
   Högskolan i Skövde är bra på att ta hand om sina studenter och se till att de har möjligheten att gå vidare efter sina utbildningar. De är lyhörda och vaksamma inför potentiella problem och det finns alltid en möjlighet att kontakta ansvariga om studenter skulle känna sig vilsna eller orättvist behandlade.

   För er som gillar fester och sittningar så föreslår jag att ni kontaktar era kårföreningar och blir medlemmar. SKILLS, som är kårföreningen för dataspelsutvecklare med flera, är en stor familj som alltid letar efter tillskott i barnaskaran.

   Hur bor du?
   I ett kollektiv tillsammans med andra studenter. Det ligger i ett litet samhälle kallat Stenstorp som i sin tur ligger i Falköpings kommun. Det tar cirka 10-15 minuter att ta sig till skolan med de lokala pendeltågen.

   Vad är det bästa med Skövde?
   Hur centralt allting ligger. Oavsett om man har ärenden till skolan eller till staden så ligger allt på gångavstånd från centralstationen. Sweden Game Conference hålls även i Skövde varje år. Det är ett utmärkt tillfälle att gå runt och titta på nya spel, föreläsningar och networka med spelstudios och Publishers.

   Vad gör du på kvällar/helger?
   Självklart så får man ibland använda sig av sina kvällar och helger för att studera men jag ser alltid till att ta mig tid till att hänga med vänner, teckna, måla, göra cosplays och döda en och en annan drake på våra Dungeons & Dragons-kvällar på Daaks Ord.

   Fråga Marcus om Programmet

   Din HJÄLTE finns tillgänglig för frågor och stöd hela vägen fram till att terminen startar i höst.

   Ställ dina frågor till:
   dsugwhjalte@his.se 

   Läs mer om programmet

   Dataspelsutveckling – Game writing

   Publicerad: 2020-01-24
   Senast ändrad: 2020-01-24
   Sidansvarig: webmaster@his.se