Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Högskolan i Skövde, länk till startsida

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Högskolan i Skövde, länk till startsida

   Möt Alexander Svensson

   Alexander är uppvuxen i den lilla tätorten Vargön i Vänersborgs kommun. Han visste inte mycket om Skövde innan han flyttade hit, förutom att det fanns en högskola och en stor spelkultur. Nu bor han i en studentlägenhet nära campus och har nära till allt annat man behöver för att överleva.

   Alexander tycker att det bästa med Skövde är att det är en lagom stor stad att flytta till, perfekt för den som flyttar till egen bostad för första gången. I Skövde är alla människor trevliga och allt som behövs finns i närheten.

   Tio frågor till Alexander

   Vad är fördelen med att plugga på en liten högskola?
   – Gemenskapen, man lär känna många olika studenter som är väldigt trevliga och som är intresserad för ämnet de studerar!

   Hur är det att plugga i Skövde?
   – Väldigt bra och roligt faktiskt, skolan har allt man behöver för att kunna utföra sina studier på campus. Utanför skolan finns det flera ställen där man sedan kan koppla av med vänner, exempelvis SUGS där man kan spela brädspel och Kårhuset där man kan festa!

   Varför valde du att plugga Dataspelsutveckling – Animation?
   – Under majoriteten av mitt liv har jag varit insatt i att skapa animationer i olika former på fritiden. Jag valde därför att studera spelgrafik på gymnasiet och efter jag tog studenten så kändes det självklart att jag skulle fortsätta studera spelgrafik. Efter väldigt lite sökande hittade jag animationslinjen här på Högskolan i Skövde.

   Vad jobbar du med om fem år?
   – Tanken är något inom animationsyrket, där jag skapar animationer till karaktärer och miljöer för en liten indiestudio eller ett större spelföretag.

   Vad skulle du velat veta som ny student?
   – Att det är stor skillnad mellan gymnasiestudier och högskolestudier. På högskolan behöver man ta stort ansvar över att sina studier faktiskt görs och lämnas in i tid. Utöver studierna måste man även ta pauser, man ska inte glömma att ta hand om sig själv och ha det lite kul i vardagen.

   Vad var största överraskningen med att vara student?
   – Att man behövde ta mycket mer ansvar än innan, både inom studierna och vardagslivet. Många flyttar till egen bostad för första gången och det kommer som en lite chock att man måste ta hand om mycket mer än innan samtidigt som man måste studera.

   Har du något tips till den som ska välja utbildning?
   – Följ det du brinner för, om du hittar en utbildning som fångar ditt intresse så sök den, men du ska heller inte vara rädd för att testa på något nytt!

   Vad gör du på kvällar/helger?
   – Om jag inte behöver plugga så brukar det bli att spela spel, animera och bara ta det lugnt. Ibland händer det också att man drar förbi Kåren med vänner och har det roligt!

   Vad är det bästa med Högskolan i Skövde?
   – Att det är en bra skola fylld med trevliga människor, både glada studenter och lärare som brinner för ämnet de lär ut.

   Roligaste kursen du tagit vid Högskolan?
   – Väldigt svår fråga faktiskt, det är en kamp mellan spelprojektkurserna och animationskurserna. Under spelprojekten delas man in i grupper med studenter från alla dataspelsinriktningar för att skapa ett spel tillsammans, vilket är väldigt roligt. I animationskurserna får vi lära oss både teorin bakom animation och testa våra kunskaper genom att animera, exempelvis, karaktärer. Jag säger båda två eftersom de är så pass annorlunda och båda väldigt roliga.

   Fråga Alexander om programmet

   Din HJÄLTE finns tillgänglig för frågor och stöd hela vägen fram till att terminen startar i höst. 

   Ställ dina frågor till:
   dsuganihjalte@his.se

   Läs mer om programmet

   Dataspelsutveckling – animation

   Publicerad: 2022-03-03
   Senast ändrad: 2022-03-03
   Sidansvarig: webmaster@his.se