Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Högskolan i Skövde, länk till startsida

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Högskolan i Skövde, länk till startsida

   Möt Andreas Backlund

   Andreas, som läser Kognitiv neurovetenskap – neuropsykologi och medvetandestudier, är född i Sydkorea, uppvuxen i norrländska Kramfors och bor numera i Skara.

   Sju snabba frågor till Andreas

   Varför valde du att plugga ditt program?
   Jag blev intresserad av ämnet efter jag slutat min tennissatsning. Hård träning, mycket stress och dålig återhämtning gjorde att kroppen sade ifrån till slut men framförallt det mentala. Det var då insikten kom att det är ens subjektiva medvetande som är det viktigaste jag har. Tiden efter det har gått ut på att försöka förstå vad det var som hände med mig och därför drogs jag till ämnen som neurovetenskap, psykologi, filosofi, meditation, sömn med mera. Insikten om att börja studera kom då jag träffade en tjej på en fest som berättade att hon jobbade som neuroforskare för UNESCO i Paris, vilket jag tyckte var väldigt häftigt. Så det var efter det mötet som jag förstod vad det var jag ville syssla med dem kommande åren.

   Vad jobbar du med om fem år?
   Om fem år skulle jag vilja ha hittat en doktorandtjänst på något lärosäte utomlands. Gärna ägna dagarna åt forskning inom just medvetande, sömn och förändrade medvetandetillstånd

   Hur bor du?
   Jag var sent ute med att leta studentbostad i Skövde, så jag vände mig till kommunerna som ligger nära intill och lyckades få tag på ett studentrum i Skara. Det har fungerat bra första terminen då bussarna går ofta. Det tar cirka 45 minuter från dörr till dörr.

   Vad gör du på kvällar/helger?
   På kvällarna försöker jag vara noggrann med återhämtning då det blir en del plugg och träning under dagarna. Jag varvar ner med att laga mat, läsa böcker, ringa till föräldrarna i Norrland, yoga och meditera.

   På helgerna försöker jag umgås med vännerna i programmet, hittills har det varit en bra sammanhållning så det blir ofta att vi hänger i någons lägenhet, går ut och tar en matbit eller går på bio.

   Roligaste kursen du tagit vid Högskolan?
   Den roligaste kursen under första terminen var medvetandets neuropsykologi. Den handlade om medvetandeforskningens historiska och konceptuella bakgrund där vi fick inblick i olika filosofiska åsikter om vart medvetandet hör hemma någonstans. Om det är ett biologiskt fenomen, eller om medvetandet är något icke materiellt. Vi fick samt lära oss om hur specifika hjärnskador påverkar medvetandet. Vår föreläsare var Antti Revonsuo som forskar inom drömmar, så det var intressant att förstå hans perspektiv på medvetandet.

   Beskriv ditt program med tre ord
   Intresseväckande, lustfyllt och unikt.

   Vad är fördelen med att plugga på en liten högskola?
   Som jag hör från mina vänner som studerar vid större skolor så har jag förstått att vi får mer tid och uppmärksamhet av lärarna. Det känns väldigt omhändertagande att lärarna bryr sig om hur det går för våra studier som individer. Det är också en mysig känsla när man går runt på campus.

   Fråga Andreas om programmen 

   Din HJÄLTE finns tillgänglig för frågor och stöd hela vägen fram till att terminen startar i höst.

   Ställ dina frågor till:
   nomhjalte@his.se

   Läs mer om programmet:

   Kognitiv neurovetenskap – neuropsykologi och medvetandestudier

   Publicerad: 2020-02-24
   Senast ändrad: 2020-02-24
   Sidansvarig: webmaster@his.se