Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Högskolan i Skövde, länk till startsida

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Högskolan i Skövde, länk till startsida

   Möt Cecilia Hane

   Cecilia kommer från den lilla staden Arboga i Västmanland, men innan hon flyttade till Skövde bodde hon i Falun i sex år så det händer att hon sjunger lite på dalmål. Hon hade en hemlig dröm om att få skriva soundtracks till spel, något hon inte trodde skulle vara möjligt innan hon fann dataspelsutveckling.

   Tolv snabba frågor till Cecilia

   Hur bor du?
   Jag bor i ett kollektiv, med femton minuter promenad från skolan. Vi är fem tjejer som delar våning i ett stort gammalt hus, det är nog det mest chill boendet jag någonsin haft.

   Hur är det att plugga i Skövde?
   Det är mysigt. Du har nära till allt, både inom staden och till andra städer. Skövde är väldigt vackert året om, även om det blåser lite starka vindar ibland.

   Vad jobbar du med om fem år?
   Om fem år jobbar jag på en inte för stor indie-studio tillsammans med drivna människor som vill skapa en riktigt bra och cool produkt. Jag komponerar musiken och så kanske jag har en 50/50 tjänst inom management också.

   Vad skulle du velat veta som ny student?
   Du behöver inte jämföra dig med någon annan än dig själv. Din utveckling är din, och alla har vi våra styrkor och svagheter. Se det mer som att du har alla dina klasskamrater att ta lärdom av och hjälpas åt att både plugga och prodda tillsammans. Det är en gemensam styrka. Det, och att ställa sig i bostadskö för studentboende NU!

   Vad är fördelen med att plugga på en liten högskola?
   Det är lättare att få kontakt med nya människor på en liten högskola. Gå på studentkåren och evenemang eller gå med i en förening till exempel, så får du enkelt nya kontakter med liknande intressen.

   Har du något tips till den som ska välja utbildning?
   Välj det program som du känner att “här kan jag lära mig mycket” och tro på din egen förmåga att du har det som krävs att kunna lära dig nya saker!

   Vad visste du om Skövde innan du flyttade hit?
   Jag visste att det finns ett schysst Biltema och Plantagen i Skövde, men jag hade aldrig satt en fot här innan. Det var lite därför jag ville komma hit också, jag var ute efter något nytt.

   Vad var största överraskningen med att vara student?
   Att det finns så himla många sköna människor! Jag hade nog en fördom om hur studenter “är” innan jag kom hit, och visst att det finns folk som stämmer in på den fördomen, men det finns också väldigt många fler underbara personer än så.

   Vad är det bästa med Skövde?
   Berget, Billingen, och naturen runtomkring. Skövde kommun är helgrymma på blomsterarrangemang och parker runt om i staden också. Jag är en sucker för sådant.

   Vad gör du på kvällar/helger?
   Oftast så har jag något projekt igång. Jag skriver musik åt spelprojekt utanför skolan och spelar även i band så det blir en del möten, rep och gigs. Annars hänger jag med kompisar, spelar Minecraft eller PS och tränar.

   Vad är det bästa med Högskolan i Skövde?
   Det bästa är nog hur en blir bemött av lärare och anställda på skolan. Jag har bara haft bra upplevelser och fått god hjälp när jag behövt.

   Roligaste kursen du tagit vid Högskolan?
   Spelprojektkurserna såklart! Du får skapa ett spel tillsammans med alla andra dataspels-inriktningar på tio veckor och lära dig så mycket mer än “bara” musik.

   Fråga Cecilia om programmet

   Din HJÄLTE finns tillgänglig för frågor och stöd hela vägen fram till att terminen startar i höst. 

   Ställ dina frågor till:
   dsumhjalte@his.se

   Läs mer om programmet

   Dataspelsutveckling - musik

   Publicerad: 2020-11-16
   Senast ändrad: 2023-07-27
   Sidansvarig: webmaster@his.se