Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Högskolan i Skövde, länk till startsida

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Högskolan i Skövde, länk till startsida

   Möt Frida Fernhede

   Frida kommer från Karlsborg, en liten stad som ligger ungefär en timme från Skövde. När hon inte pluggar brukar hon träna, rita och träffa andra från utbildningen. De kollar film, spelar brädspel eller går till kårhuset. Ibland åker hon och kompisarna upp till berget Billingen och går långa promenader. ”Där kan man se hela Skövde från ovan, vilket är ganska häftigt”.

   Sex snabba frågor till Frida

   Varför valde du att plugga ditt program?
   Jag älskar att teckna och uttrycka mig i färg och form! När jag läste om utbildningen och förstod att jag kunde lära mig att skapa grafik för spel blev jag väldigt intresserad. 3D-grafik har alltid intresserat mig men jag visste inget om hur man går tillväga för att skapa det, så jag såg detta som en chans att utmana mig själv till att lära mig något helt nytt!

   Vad skulle du velat veta som ny student?
   Som ny student var det svårt att förstå hur hög takt kurserna har och hur mycket arbete man behöver lägga ner på sina studier redan från terminsstart. Så mitt tips är att se till att göra sitt bästa med att studera och få in goda rutiner. Det är även viktigt att förstå att det är okej att göra fel och be om hjälp, ingen förväntar sig att man kan allt från början!

   Har du något tips till den som ska välja utbildning?
   Gå på magkänslan och välj den utbildning du tror passar dig och som kommer ge dig mest lycka. Du behöver inte ha hela livet planerat på en gång och veta exakt vilken utbildning du ska gå och vilket jobb det ska leda till. Kanske blir den utbildning du börjar läsa nu inte den du faktiskt genomför i slutändan, men det är viktigt att ta chanser i livet och upptäcka vad som passar just dig.

   Vad är det bästa med Högskolan i Skövde?
   Det är en mindre skola där man lär känna många människor med liknande intressen som sig själv. Det finns även flera föreningar man kan gå med i, exempelvis filmklubben Chills för oss som gillar filmer, SUGS för de som gillar brädspel. Det känns som en skola där man hjälper varandra och ens röst blir hörd. Vi har en studentkår som gör sitt bästa för att se till att studenterna har det bra på skolan, och lärarna är också väldigt schyssta och mottagliga för våra tankar och åsikter.

   Roligaste kursen du tagit vid Högskolan?
   Det första som jag kom att tänka på var spelprojekten, då det är de kurser där vi får skapa riktiga spel för första gången. Men även fast de varit bra kurser tycker jag att skulpteringskursen i Zbrush var den roligaste. Att skulptera i Zbrush var väldigt annorlunda från hur vi arbetat med 3D tidigare i utbildningen, så det var lite svårt i början, men väldigt kul när man förstår hur man ska använda programmet. Det var intressant att lära sig grunderna och få en ny syn på hur man kan modellera för spel, det öppnades som en helt ny värld av vad som var möjligt att skapa!

   Beskriv ditt program med tre ord
   Lärorikt, utmanande, kreativt.

   Fråga Frida om programmet

   Din HJÄLTE finns tillgänglig för frågor och stöd hela vägen fram till att terminen startar i höst. 

   Ställ dina frågor till:
   dsug3dhjalte@his.se  

   Läs mer om programmet

   Dataspelsutveckling - 3D-grafik

   Publicerad: 2020-11-16
   Senast ändrad: 2020-11-16
   Sidansvarig: webmaster@his.se