Sökträffar

    Sökträffar

    Visa alla resultat för ""
    Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

    Söktips

    • Kontrollera att orden är rättstavade
    • Försök med andra sökord eller synonymer
    • Smalna av din sökning för att få fler träffar

    Hur kan vi hjälpa dig?

    Ny student

    Kontakta oss

    Hitta medarbetare

    Sökträffar

      Sökträffar

      Visa alla resultat för ""
      Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

      Söktips

      • Kontrollera att orden är rättstavade
      • Försök med andra sökord eller synonymer
      • Smalna av din sökning för att få fler träffar

      Hur kan vi hjälpa dig?

      Ny student

      Kontakta oss

      Hitta medarbetare

      Högskolan i Skövde, länk till startsida

      Möt Isak Brink

      Isak kommer från det lilla kustsamhället Fjällbacka som ligger i norra Bohuslän. Nu bor han i en etta på 36 kvadrat med balkong på Kurortsvägen. Här bor det bara studenter och det är nära till allt. Boulognerskogen ligger precis utanför dörren på bottenplan.

      Tolv frågor till Isak

      Hur är det att plugga i Skövde?
      – Det är trevligt. Staden är ganska liten men det upplever jag som bra då det är nära till nästan allt, vare sig det är skolan, affärer, fik eller lokala pubar och uteställen. Kontakten till lärare och andra klasskompisar tycker jag också har också varit bra. Vi har många kunniga och hjälpsamma lärare som ofta uppmuntrar till frågor och diskussioner både på och efter föreläsningar och seminarier. Många av oss som studerar bor även i studentlägenheter nära skolan och därmed varandra vilket gör att man enkelt kan hoppa över till grannen om man glömt köpa kaffe eller vill bjuda över på eftertenta-fest.

      Varför valde du att plugga ditt program?
      – Först kollade jag faktiskt lite på spelutvecklingsprogram men sen var det min syster som hittade att Högskolan även hade ett program för kognitiv neurovetenskap och trodde att det kunde vara intressant för mig. Jag hade inte hört talas om ämnet tidigare men ju mer jag läste desto mer fascinerad och intresserad blev jag, och här är jag.

      Vad jobbar du med om fem år?
      – Svårt att säga, än så länge är det väldigt oklart. Många går vidare åt forskarhållet efter att ha läst vidare och möjligtvis gör jag också det. Kanske läser jag en master/magister utomlands först, eller här i Skövde. Studentkåren arrangerar en karriärsmässa i början av februari varje år vilket kanske kan leda till lite nya idéer.

      Vad skulle du velat veta som ny student?
      – Först och främst anvisningar om vilken studielitteratur som man faktiskt behöver köpa och inte, vissa böcker ska man bara läsa utdrag från som läraren ofta själv digitalt laddar upp, samtidigt som vissa böcker känns oumbärliga att ha i bokform. Sen är det såklart viktigt att komma ihåg att ställa sig i Skövdebostäders bostadskö så tidigt som möjligt.

      Vad är fördelen med att plugga på en liten högskola?
      – Jag har aldrig pluggat på en stor högskola men enligt vad jag har hört från andra som gjort det så tycker de att man får en mycket bättre sammanhållning här än vad ofta är fallet i större skolor. Vi klasskompisar träffas ganska ofta för att plugga i biblioteket, käka i skolrestaurangen Götasalen eller vid föreläsningar såklart. Salarna på campus är lätta att hitta efter att man har lärt sig namnen på de olika husen.

      Har du något tips till den som ska välja utbildning?
      – Om du hittar något du tycker är intressant så kan du alltid mejla antingen programansvariga lärare eller i vårt fall även studenthjältar med olika frågor om programmet med mera. Om du känner att du är bombsäker och vill anmäla dig direkt, gör det bara! Och sätt dig i platskö för studentbostäder direkt, ju tidigare desto bättre. Är du osäker på ifall dina betygspoäng är tillräckliga för att komma in på ett program så kan man se antagningsstatistik från tidigare år för alla program på olika skolor i Sverige på uhr.se, men låt inte det hindra dig från att söka.

      Vad visste du om Skövde innan du flyttade hit?
      – Nästan ingenting. Det enda var väl typ att det är ganska nära Herrljunga där min pappa bor och att min mor har en barndomsvän som bor strax utanför Skövde. Att området här kallas för Schlätta är ju såklart också välkänt.

      Vad var största överraskningen med att vara student?
      – Jag vet inte, kanske fördelarna med att bo i en studentlägenhet vilket är förmånligt med tanke på den billigare hyran och att man slipper varmvattenkostnader. Sen har man många bra rabatter via Mecenat, studentkortet och WeStudents också.

      Vad är det bästa med Skövde?
      – Att det är nära till allt och alla. Både i själva stan men sen ligger det ju även i princip så centralt man kan komma för att enkelt resa runt till övriga delar av södra Sverige. I övrigt tycker jag det är väldigt härligt att gå runt i skogarna uppe på Billingen.

      Vad gör du på kvällar/helger?
      – Det beror ju på vilken helg det är. Ibland går vi ut ett gäng från klassen och till exempel bowlar eller spelar shuffleboard, ibland träffas vi hemma hos någon och kanske spelar något spel, och ibland är det ju skönt att bara stanna hemma och kanske bänka sig framför en go serie.

      Roligaste kursen du tagit vid Högskolan?
      – Nu är jag halvvägs igenom programmet och har haft en hel del intressanta kurser, så svårt att välja. Men kurserna "Basic Neuroscience" från ettan och även våran nuvarande kurs "Central Topics" är väldigt intressanta, båda handlar om vilka funktioner som olika delar av hjärnan hanterar och till exempel hur samarbetet mellan dessa leder till en specifik upplevelse, funktion eller rörelse.

      Beskriv ditt program med tre ord
      – Spännande, nördigt, "mind-blowing"!

      Fråga Isak om programmen 

      Din HJÄLTE finns tillgänglig för frågor och stöd hela vägen fram till att terminen startar i höst.

      Ställ dina frågor till:
      nomhjalte@his.se

      Läs mer om programmet:

      Kognitiv neurovetenskap – neuropsykologi och medvetandestudier

      Publicerad: 2023-02-27
      Senast ändrad: 2023-07-27
      Sidansvarig: webmaster@his.se