Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Högskolan i Skövde, länk till startsida

   Möt Johan Abrahamsson

   Johan kommer från Upplands Väsby i Stockholm. Han bor i en trevlig källare hos sina hyresvärdar. När han inte pluggar så promenerar han med kompisar eller spelar roliga spel online.

   Elva frågor till Johan

   Hur är det att plugga i Skövde?
   – Väldigt roligt! Jag tycker att Skövde verkligen är en stad för studenter. Här finns trevlig studentkultur, hyggliga butiker och alltid något roligt som händer. Det finns alltid andra studenter i närheten vilket leder till starka kontakter och många nya vänner.

   Varför valde du att plugga ditt program?
   – Jag hade bestämt mig redan i 8:an att jag skulle följa spelprogrammering. Jag tog mina två favoritsaker, att skapa och göra roliga grejer med vänner, och slog samman dessa och tadaa! Det blev Spelprogrammering. Att det blev Skövde berodde på att det är det enda akademiska spelprogrammeringsprogrammet i hela Sverige och Skövde har en robust relation till spelskapning. (PS. Om du är här i Skövde så rekommenderar jag att se på elskåpen som finns omkring, nästan alla visar olika stora spel som är gjorda här i Skövde).

   Vad jobbar du med om fem år?
   – Oj, oj, det är en svår fråga. Men förhoppningen är att då ha börjat på ett indiespelföretag här i Skövde. Kanske till och med bli professor, vem vet?

   Vad skulle du velat veta som ny student?
   – Hur upplägget funkar på högskolan. Man har ungefär två 2-timmars föreläsningar i veckan och sedan ett examinerade projekt varannan till var tredje vecka.

   Hur är livet som student?
   – Man har väldigt mycket fritid som måste planeras. Man planerar vad man ska laga för mat, när man städar, när och hur man pluggar och försöker göra roliga aktiviteter med vänner.

   Vad är fördelen med att plugga på en liten högskola?
   – Studierna och studentlivet blir mycket mer lokalt, vilket bidrar till en mycket trevligare tid på skolan. När allt är så nära så blir det mycket mer att man arbetar tillsammans på plats med sina klasskamrater än att få känslan att man är ensam i sitt arbete.

   Har du något tips till den som ska välja utbildning?
   – Verktygen som kommer att användas är Unity, programspråket C# och Github. Dessa verktyg kommer man få lära sig inom kurserna men jag skulle ändå rekommendera att testa de lite grann. Jag rekommenderar starkt att man försöker plugga på plats, jag tycker det leder till en bättre rutin i sitt pluggande.

   Vad visste du om Skövde innan du flyttade hit?
   – Inte mycket skulle jag säga men jag tyckte om det direkt när jag fick lära mig mer om staden och fick se hur fint det var här.

   Vad är det bästa med Skövde?
   – Skövde har två saker som få städer slår: Hur fint det är här – på till exempel Billingen med sina vyer, det finns flera fina parker och skolan sig självt, och hur många stora butiker det finns här – och man är aldrig långt ifrån att få det man behöver.

   Vad är det bästa med Högskolan i Skövde?
   – Storleken, roligt nog. Den leder till att man är närmare andra studenter och lärare. Studentmiljön är betydligt starkare och studentlivet blir mer sammanhängande.

   Roligaste kursen du tagit vid Högskolan?
   – Ett ganska typiskt svar men Spelprojektkurserna! Att få arbeta med andra och göra ett faktiskt spel från grunden upp är en jätterolig upplevelse.

   Fråga Johan om programmet

   Din HJÄLTE finns tillgänglig för frågor och stöd hela vägen fram till att terminen startar i höst. 

   Ställ dina frågor till:
   dsuphjalte@his.se

   Läs mer om programmet

   Dataspelsutveckling - programmering

   Publicerad: 2023-11-21
   Senast ändrad: 2023-11-21
   Sidansvarig: webmaster@his.se