Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Högskolan i Skövde, länk till startsida

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Högskolan i Skövde, länk till startsida

   Möt Klara Frommelin

   Klara är uppvuxen i Borås och innan hon flyttade till Skövde visste hon inte mycket mer om staden än att tåget mellan Herrljunga och Stockholm stannade där.

   Tio frågor till Klara

   Hur är det att plugga i Skövde?
   Jag stormtrivs med att plugga i Skövde. Lokalerna och utrustningen som finns tillgänglig är rena och fräscha och man har tillgång till det mesta vare sig man har schemalagd lektion eller inte. Lärarna är riktigt bra och visar stort intresse för att alla ska lyckas med studierna.

   Varför valde du att plugga ditt program?
   Jag har alltid varit intresserad av datorer, suttit och spelat spel i många år, och kände att det skulle vara riktigt spännande att lära mig mer om hur saker och ting faktiskt funkar och skapas. Jag började söka på vilka kurser som fanns runt datorer och program, och hittade då till Skövdes Webbutvecklings-program.

   Vad jobbar du med om fem år?
   Det är en svår fråga, det finns många olika möjligheter inom yrket. Men jag önskar och hoppas att jag har ett jobb som låter mig pyssla med att bygga och designa hemsidor, som hittills är det jag tycker är det roligaste.

   Vad skulle du velat veta som ny student?
   Som ny student skulle jag vilja veta vikten av att ställa sig i bostadskön för studentlägenhet. Detta var något jag själv var ganska sent ute med, och var tvungen att hitta en annan lösning. Detta gjorde jag dock lätt då Högskolan hade en sida där privatpersoner kunde lägga ut annonser på rum de kunde hyra ut till studenter. Allt annat som man som ny student behövde veta fick man tidigt reda på av faddrarna under introveckan och de mejl som skickades ut innan skolan började med lite tips för vad man behöver tänka på och göra.

   Vad är fördelen med att plugga på en liten högskola?
   Jag har inte något stor högskola eller universitet att jämföra med, man jag kan direkt säga att en utav fördelarna med en mindre högskola som Skövdes är att det är lätt att lära sig hitta vart allt ligger. En annan fördel som jag kan tänka mig är att en mindre högskola ger en mer familjär miljö, där man har chansen att lära känna många olika personer från olika program då alla delar samma utrymmen oavsett vilket program man läser.

   Har du något tips till den som ska välja utbildning?
   Mitt tips till dig som letar efter och ska välja en utbildning är att följa ditt hjärta. Studera något som du har ett riktigt intresse för och känner att du kan lägga tid och energi på utan att tröttna. Strunta i vad andra vill och gör något som DU älskar. Då kan inget slå fel!

   Vad var största överraskningen med att vara student?
   Den största överrakningen med att vara student för mig var hur roligt det var att plugga. Jag var i gymnasiet väldigt skoltrött och gick in i mina nya studier med oro att det skulle vara likadant, men ack så fel jag hade. Jag är inne på mitt andra år som webbutvecklare, och läste innan det ett tekniskt basår på Högskolan i Borås, och jag har aldrig haft så roligt som jag har i skolan nu.

   Vad är det bästa med Skövde?
   Det bästa med Skövde tycker jag är att staden är ganska liten. Det är lätt att lära sig hitta, och allt man kan behöva finns lättillgängligt. Hela staden har en mysig atmosfär och anordnar både matmässor och marknader, vilket jag tycker är det bästa, roligaste och mysigaste som finns att besöka.

   Vad gör du på kvällar/helger?
   Har jag hört talas om någon marknad eller liknande så går jag gärna på sådant, men för det mesta sitter jag framför datorn och spelar spel med min sambo eller vänner.

   Vad är det bästa med Högskolan i Skövde?
   Det bästa med Högskolan i Skövde skulle jag säga är tillgängligheten och gemenskapen. Man kan alltid komma in och nyttja de resurser som finns på skolan, det finns alltid lediga datorer någonstans, eller ett avskilt rum i biblioteket om man behöver. Men gemenskap syftar jag mest på de gemensamma områdena på skolan. Det finns alltid någonstans att sitta med vänner och klasskompisar, och alltid möjlighet att lära känna nya personer som man stöter på.

   Fråga Klara om programmet

   Din HJÄLTE finns tillgänglig för frågor och stöd hela vägen fram till att terminen startar i höst.

   Ställ dina frågor till:
   webbutvhjalte@his.se

   Läs mer om programmet:

   Webbutvecklare – programmering

   Publicerad: 2021-04-20
   Senast ändrad: 2021-04-20
   Sidansvarig: webmaster@his.se