Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Högskolan i Skövde, länk till startsida

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Högskolan i Skövde, länk till startsida

   Möt Lisa Persson

   Lisa kommer från Falun i Dalarna. Hon bor tillsammans med två kompisar i en mysig studentlägenhet med högt i tak som ligger två minuter från campus. Byggnaden har tidigare tillhört militären.

   Tio snabba frågor till Lisa

   Hur är det att plugga i Skövde?
   Mysigt! Allt ligger så nära och det går snabbt att ta sig överallt. Allt som man behöver finns i Skövde. Extra bra att kårhuset och studentlägenheterna ligger så nära skolan.

   Varför valde du att plugga ditt program?
   Jag har ett stort intresse för positiv psykologi och skulle älska att jobba preventivt mot psykisk ohälsa i framtiden. Att motverka psykisk ohälsa genom att lära ut positiva tankesätt och vad som har visat sig, genom forskning, öka välmående och lycka. Att då även ha kunskap om hur hjärnan fungerar i relation till detta.

   Vad jobbar du med om fem år?
   Förhoppningsvis jobbar jag med positiv psykologi på något sätt, gärna i form av projekt. Ett annat alternativ är att jag jobbar med något helt annat, men är den personen som har kunskap om det beteendevetenskapliga perspektivet. Det skulle också kunna hända att jag väljer att plugga master inom kognitiv neurovetenskap och forskar om hjärnan.

   Vad var största överraskningen med att vara student?
   Att man har så mycket frihet! På gymnasiet hade man ett mer strikt schema att följa, medan man på högskolan kan lägga upp sina studier mer hur man vill.

   Vad är det bästa med Skövde?
   Det bästa är att allt ligger så nära och man har allt som behövs till vardagslivet. Även att studentlägenheterna ligger så nära varandra, så det går snabbt att gå hem till sina kompisar. Dessutom är det jättebra att Stockholm och Göteborg går snabbt och enkelt att ta sig till.

   Vad gör du på kvällar/helger?
   När jag inte pluggar försöker jag hitta en balans mellan att bara ta det lugnt framför en bra film, umgås med kompisar, vara ute i naturen, dansa poledance och jobba för att få till extrapengar.

   Vad är det bästa med Högskolan i Skövde?
   Det roligaste med just Högskolan i Skövde är att vi har så specialiserade utbildningar. Det gör att vi har studenter här som verkligen brinner för det som de pluggar. Man träffar många intressanta personer! Det ger ett extra driv hos de studenterna och det är väldigt intressant för andra studenter att se och få veta saker om industrier (till exempel dataspelsindustrin) som man själv inte har så stor koll på.

   Roligaste kursen du tagit vid Högskolan?
   Det är kurserna inom tillämpad positiv psykologi, alltså hur man kan öka välmående i folks liv. Då sitter vi till en början med en kurskompis och coachar varandra för att öva, och sedan ha utomstående klienter som man sitter i samtal med.

   Beskriv ditt program med tre ord
   Inspirerande, utvecklande, professionellt (inte säker på just ordet ”professionellt”, men jag vill poängtera att det är riktig forskning som detta baseras på, speciellt coachingen, och att neurovetenskapen är ganska komplex)

   Vad är fördelen med att plugga på en liten högskola?
   Att allt går att nå på någon minuts promenad. Vi har ett samlat campus. Lätt att lära känna folk från andra program. Större möjligheter att hitta extrajobb via högskolan än det är på en större högskola, skulle jag tro.

   Fråga Lisa om programmet

   Din HJÄLTE finns tillgänglig för frågor och stöd hela vägen fram till att terminen startar i höst. 

   Ställ dina frågor till:
   tpphjalte@his.se

   Läs mer om programmet

   Kognitiv neurovetenskap - tillämpad positiv psykologi

    

   Publicerad: 2020-11-16
   Senast ändrad: 2020-11-16
   Sidansvarig: webmaster@his.se