Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Högskolan i Skövde, länk till startsida

   Möt Ludwig von Knorring

   Ludwig kommer från Gullspång, men bor numera i Mariestad och pendlar till Högskolan. Han tycker att fördelen med att plugga på en mindre högskola är närheten till andra studenter oavsett program eller kurs och den fina relationen man får till lärarna och de föreläsare man möter.

   Tio frågor till Ludwig

   Varför valde du att plugga ditt program?
   – Jag har alltid tyckt om att lära mig nya saker och på sjuksköterskeprogrammet blir du aldrig fullärd. Innan jag började plugga arbetade jag som undersköterska och kände att jag ville göra mer, därför skulle sjuksköterska passa mig som handen i handsken. Jag är nyfiken och utvecklingsbenägen och som sjuksköterska kan man alltid utvecklas och bygga på sin kunskap varför jag valde att plugga programmet.

   Hur är det att plugga i Skövde?
   – Superbra! En lagom stor stad samt högskola med ett härligt studentliv i staden där alla studenter, oavsett program eller kurs, umgås tillsammans och skapar en fin gemenskap. I Skövde finns ett rikt kulturliv och det finns alltid något att hitta på, allt från att shoppa på Commerce, ta en picknick på Billingen eller se en omtalad arenaföreställning på Arena Skövde. Närheten till de större städerna med goda kommunikationer gör det enkelt att bo i stan men fortfarande kunna umgås med vänner i dessa städer och tillbringa tid i dessa.

   Vad jobbar du med om fem år?
   – Om fem år hoppas jag att jag jobbar som anestesisjuksköterska i en större stad. Antingen inom den prehospitala verksamheten eller inne på sjukhuset.

   Har du något tips till den som ska välja utbildning?
   – Fundera över vad du vill göra i livet och hur du vill tillbringa dina kommande år. Läs på om programmen och de kurser den innehåller, prata med studenter som redan pluggar, är det något som får dig intresserad och nyfiken? Kör på!

   Vad var största överraskningen med att vara student?
   – Hur enormt mycket man växer som person och hur mycket man utvecklas som individ.

   Har du något tips till den som ska välja utbildning?
   – Lita på din egen magkänsla och plugga det du själv vill göra. Det finns många som tycker och tänker saker om utbildningarna men det är ju faktiskt du själv som ska tillbringa ett antal år av ditt liv på utbildningen. Därmed behöver du välja en utbildning som just du känner för och som du tycker verkar spännande, oavsett vad kompisarna eller folk i din omgivning tycker och tänker.

   Vad är det bästa med Skövde?
   – Blandningen! Här finns allt från skog och friluftsområden på Billingen och shoppingmöjligheter på Elins esplanad och Commerce. Det ligger mitt emellan Göteborg och Stockholm vilket gör att du enkelt kan ta dig till en av de stora städerna lätt och smidigt. Och såklart, Högskolan med dess kårverksamhet, en enormt rolig sida av Skövde!

   Vad gör du på kvällar/helger?
   – När jag inte jobbar extra som undersköterska umgås jag gärna med vänner och familj. Tar en drink eller ett glas bubbel på kårhuset eller på en bar i stan. På vardagskvällarna tycker jag om att ta en simtur i simhallen eller en kvällspromenad för att rensa och sortera tankarna och intrycken som dagens föreläsningar och plugg har gett.

   Roligaste kursen du tagit vid Högskolan?
   – Patofysiologi och farmakologi-kurserna (1 och 2) har varit tuffa och intensiva men samtidigt så enormt roliga då man känner att man utvecklas och kommer närmre sin profession och kan implementera sin kunskap mer och mer i verksamheten under VFU:er.

   Beskriv ditt program med tre ord.
   – Spännande, roligt och viktigt!

   Fråga Ludwig om programmet

   Din HJÄLTE finns tillgänglig för frågor och stöd hela vägen fram till att terminen startar i höst. 

   Ställ dina frågor till:
   sjukskoterskehjalte@his.se

   Läs mer om programmet

   Sjuksköterskeprogrammet

   Publicerad: 2022-06-29
   Senast ändrad: 2023-07-27
   Sidansvarig: webmaster@his.se