Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Högskolan i Skövde, länk till startsida

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Högskolan i Skövde, länk till startsida

   Möt Mikael Ytterstedt

   Mikael kommer från Göteborg, han har alltid varit intresserad av animation och när han av en slump upptäckte att han hade rätt behörighet så tvekade han inte en sekund att söka utbildningen.

   Nio snabba frågor till Mikael

   Hur är det att plugga i Skövde?
   Det är en roligt att studera i Skövde. Bland annat finns det många olika organisationer runt om skolan där man kan möta folk som har liknande intressen som en själv. Sen så är det väldigt roligt att Sweden Game Conference hålls i Skövde.

   Vad jobbar du med om fem år?
   Om jag får som jag vill så kommer jag arbeta med att animera för spel på ett företag beläget i Skövde tillsammans med vänner som jag har träffat under studierna, om inte annat så blir det att söka mig utomlands för att samla erfarenhet inom animation bland större företag tills jag hittar en arbetsplats där jag trivs och känner mig hemma.

   Vad skulle du velat veta som ny student?
   Främst att det finns så många som man kommer träffa och tycka är så fantastiska och roliga att umgås med. Att det är okej att göra fel och att man alltid har en andra chans att få godkänt på kursen och att alla som är här brinner för det de gör och inte tvekar till att hjälpa varandra.

   Vad är fördelen med att plugga på en liten högskola?
   En fördel är att det känns som att det blir en helt annan närhet till allt, både till ens klasskamrater eftersom man kan springa på varandra när man är i skolan men också till lärarna som tar sig tid att svara på frågor när man mejlar dem eftersom de inte har 100 klasser att hålla reda på samtidigt. Det är också nära till alla olika klassrum och man hittar snabbt rätt även om man är osäker på var det är någonstans.

   Har du något tips till den som ska välja utbildning?
   Fundera över om du väljer din utbildning för att det är ett intresse som du brinner för eller något som du väljer för att du tror att det är bättre betalt och utgå vad du vill få ut av din studietid och framtid.

   Vad var största överraskningen med att vara student?
   Den största överraskningen var nog under den första gemensamma kursen som alla DSU-studenter hade gemensamt, det var en väldigt märklig känsla att gå in i en lektionssal där det satt 250-300 andra studenter med liknande intressen.

   Hur bor du?
   Jag bor just nu i en studentbostad som lägger väldigt nära till både campus och resecentrum där jag trivs jättebra på grund av att det känns som att det är nära till allt.

   Vad är det bästa med Skövde?
   Det är en liten och skön stad som känns säker och att det är nära till allt, ibland känns det som att man kan gå rakt igenom Skövde på en halvtimme men ändå hittar man alltid något nytt område.

   Vad gör du på kvällar/helger?
   Mina kvällar och helger spenderar jag med att spela olika spel, fortsätta lära mig mer om animation eller så ser jag till att träffa vänner för att spela spel eller gå till högskolans kårhus. Det händer också att jag sätter mig och bygger cosplay props.

   Vad är det bästa med Högskolan i Skövde?
   Det bästa är att skolan ligger nära till allt, köpcentrum, resecentrum och studentbostäder att det finns en bra balans mellan kurserna.

   Roligaste kursen du tagit vid Högskolan?
   Den roligaste kursen för mig har varit Introduction to Motion Capture som är en kurs som enbart animatörerna läser under andra året. Där får man tillsammans med de andra animatörerna både testa på att spela in motion capture data i skolans studio och sedan lära sig polera det. Det som gjorde det så fantastiskt kul var att läraren har förståelse till att detta är en unik upplevelse för studenterna och gör vad han kan för att man ska ha så roligt som möjligt.

   Fråga Mikael om programmet

   Din HJÄLTE finns tillgänglig för frågor och stöd hela vägen fram till att terminen startar i höst. 

   Ställ dina frågor till:
   dsuganihjalte@his.se

   Läs mer om programmet

   Dataspelsutveckling - animation

   Publicerad: 2020-11-16
   Senast ändrad: 2020-11-16
   Sidansvarig: webmaster@his.se