Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Högskolan i Skövde, länk till startsida

   Möt Mohit Bachan Singh Panwar

   Mohit kommer från Indien, läste IB-programmet på Per Brahe Gymnasiet i Jönköping och började sedan läsa det internationella programmet Molekylär Bioinformatik på Högskolan i Skövde. Efter sin kandidatexamen fortsatte han med masterprogrammet Systembiologi med inriktning mot bioinformatik.

   Tio frågor till Mohit

   Hur är det att plugga i Skövde?
   – Jättebra! Staden är lagom liten för att erbjuda en tillflykt från storstadens brus, samtidigt som den är tillräckligt stor för att erbjuda allt man kan behöva. Om jag någonsin behöver ta mig till en större stad som Göteborg, Malmö eller till och med Köpenhamn, är det enkelt att göra det med tåg. Det var några av anledningarna som gjorde att jag fortsatte att plugga här efter min kandidatexamen.

   Varför valde du att plugga ditt program?
   – Från början var jag fascinerad av samspelet mellan högpresterande programmering och datavetenskap. Jag upptäckte Molekylär Bioinformatik och insåg att det var det perfekta programmet för att utforska mina intressen och samtidigt arbeta med konkreta biologiska problem. Man brukar säga att bioinformatik är epicentret av biologi, programmering och statistik. Jag började min resa med en förkärlek för ett av dessa områden och avslutade den med att älska alla tre.

   Vad jobbar du med om fem år?
   – Just nu läser jag masterprogrammet Systembiologi med inriktning mot bioinformatik och jag ser det som en perfekt fortsättning efter min kandidatexamen. Jag vill gärna börja doktorandstudier inom mitt ämnesområde. Om fem år hoppas jag vara inne på mitt tredje år som doktorand, då vill jag vara involverad i forskning och även vara handledare till studenter på kandidatnivå.

   Vad är fördelen med att plugga på en liten högskola?
   – Storleken på klasserna; de är stora nog för att få många vänner, men också tillräckligt små för att lärarna ska kunna ägna tid åt varje enskild student.

   Vad visste du om Skövde innan du flyttade hit?
   – Jag besökte Skövde första gången för att äta på min farbrors restaurang under min gymnasietid. Jag blev kär direkt i stadens pulserande centrum, den vackra omgivande naturen, och det konstanta myllret av studenter. Några år senare blev jag själv en av dessa studenter och delade med mig av mina erfarenheter till vänner och kollegor. Upplevelsen var så positiv att jag beslutade mig för att återvända för att ta min masterexamen och introducera mina vänner till staden.

   Vad var största överraskningen med att vara student?
   – Den största överraskningen var skillnaden mellan gymnasiestudier och högskolestudier. Även om Högskolan erbjuder föreläsningar, kursmaterial och hjälp i labbet så hade jag inte förväntat mig att så mycket ansvar för studieplaneringen ligger på studenterna själva. För mig blev det en utmaning, men om du tycker att ämnet är spännande så går det enklare att skapa egen struktur och bli motiverad. Högskolelivet fungerar som en övergång från skolgång till vuxenliv, självständigheten och strukturen som man får är ett första steg mot vuxenlivet.

   Vad är det bästa med Skövde?
   – Jag provade den bästa sushin jag någonsin ätit på en sushirestaurang i stan som en klasskamrat tipsade om. Han hade definitivt rätt! Om du bestämmer dig för att studera här, så kan vi dra dit någon gång! :D

   Vad gör du på kvällar/helger?
   – När jag läste min kandidatutbildning var jag en passionerad schackspelare och spenderade mycket tid på Falköpings schackklubb, jag övade även online och läste böcker. Ibland anordnade klasskamrater middagar i sina studentrum, vilket alltid var trevligt. Nu är jag mer fokuserad på att stärka mitt CV och min kompetens inför min framtida doktorandansökan, så efter föreläsningarna ägnar jag mig åt mitt praktikarbete, sidoprojekt och läser vetenskapliga böcker.

   Vad är det bästa med Högskolan i Skövde?
   – Lärarna! De är experter inom sina respektive områden och bedriver inte bara spännande forskning, utan undervisar också nästa generation forskare. Tack vare de små klasserna kan de ge varje student mycket uppmärksamhet och de är alltid beredda att erbjuda sin hjälp.  

   Roligaste kursen du tagit vid Högskolan?
   – Det måste definitivt vara "Python programming for bioinformatics”, som jag läste under tredje året före examensarbetet. Det är den första kursen som är helt och hållet självständig och som kräver att du sätter alla dina kunskaper på prov för att bygga något inom ditt ämnesområde med hjälp av Python. Du ansvarar för planering, iterativ utveckling och implementering, allt under handledning och stöd från lärarna. Det gav mig en första inblick i hur arbetslivet kan se ut, och det gav mig så mycket inspiration att jag valde att fortsätta i samma riktning för mitt examensarbete.

   Fråga Mohit om programmet

   Din HJÄLTE finns tillgänglig för frågor och stöd hela vägen fram till att terminen startar i höst.

   Ställ dina frågor till:
   bioinformatikhjalte@his.se

   Läs mer om programmet

   Molekylär bioinformatik

   Publicerad: 2023-10-05
   Senast ändrad: 2023-10-05
   Sidansvarig: webmaster@his.se