Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Högskolan i Skövde, länk till startsida

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Högskolan i Skövde, länk till startsida

   Möt Zaga Heimdahl

   Zaga Heimdahl är född och uppvuxen i Jönköping, men har mycket släkt i Skövde och tyckte att det kändes skönt att kunna välja en högskola i en stad som hon redan innan hade lite koll på.

   Nio frågor till Zaga

   Hur är det att plugga i Skövde?
   – Det är hur bra som helst, lärarna är där hela vägen och finns där för alla möjliga problem. Kände mig lite nervös eftersom programmet är på distans och hur det skulle fungera i praktiken, men blev väldigt positivt överraskad av hur snabbt det gick att komma in i och jag hade inte kunnat önska ett bättre upplägg från skolans håll.

   Varför valde du att plugga ditt program?
   – Jag visste inte vad jag skulle plugga när jag väl bestämt mig för att plugga vidare, men läste om programmet och kände att det var någonting som jag inte visste så mycket om, däremot ville jag verkligen lära mig mer om det och därför valde jag att söka in.

   Vad jobbar du med om fem år?
   – Om fem år jobbar jag med arbetsrelaterad hälsa och hur vi på bästa sätt kan förebygga ohälsa inom arbetsplatsens personal.

   Vad är fördelen med att plugga på en liten högskola?
   – Lärarna har tiden att hjälpa dig, jag har haft miljontals frågor under utbildningens gång och man får alltid snabba svar oavsett vad det är för frågor.

   Har du något tips till den som ska välja utbildning?
   – Planera redan från kursstarter hur du vill lägga upp ditt lärande, oftast är en kurs runt fem veckor lång och de veckorna går väldigt fort, dessutom är det distansundervisning så förutom inlämningar är det oftast inga schemalagda händelser som måste göras eller du behöver delta i vid en specifik tid. Och ta den tiden du behöver, har du planerat upplägget av kursen och inte känner dig på topp en dag så är det okej att vara sjuk och då vet du även vad du missat när du är pigg nog att ge dig på skolan igen. Ett annat tips är även att ta kurserna som de kommer, vi har turen att oftast läsa en kurs i taget och därför kan man lägga sitt fulla fokus på just den aktuella kursen.

   Vad var största överraskningen med att vara student?
   – Den största överraskningen har nog varit hur kul det är att plugga någonting som jag gillar, har alltid tyckt att det varit ganska jobbigt att studera och har inte världens bästa koncentrationsförmåga. Men det är en väldigt stor skillnad mellan att studera för att man måste och för att man vill.

   Vad är det bästa med Skövde?
   – Det bästa skulle jag nog säga är tillgängligheten, det är smidigt att ta sig både till och från Skövde samt att Högskolan ligger bara några minuter från stationen. Skolan ligger även relativt nära centrum och blir därför smidigt att upptäcka stan under de dagar man är på skolan.

   Vad är det bästa med Högskolan i Skövde?
   – Det är nog engagemanget från skolan och lärarna, det märks verkligen att lärarna älskar det de gör och det smittar av sig på oss studenter.

   Roligaste kursen du tagit vid Högskolan?
   – Det står nog mellan Hälsosystem eller IT och E-hälsa, båda kurserna var att du skulle i teorin skapa något eget som hjälper att förbättra och förebygga hälsan hos befolkningen. Hälsosystem är ju en kurs som mer bygger på hälsoekonomi och där fick vi i teorin skapa ett hälsosystem från grunden och kändes verkligen att man fick lära sig mycket och tänka utanför boxen. I IT och E-hälsa fick vi istället skapa en ny E-innovation som skulle hjälpa en viss riskgrupp i befolkningen, även det var fantastiskt kul och man kände verkligen hur det du lärt dig i tidigare kurser kom igen och du hade användning för det.

   Fråga Zaga om programmen 

   Din HJÄLTE finns tillgänglig för frågor och stöd hela vägen fram till att terminen startar i höst.

   Ställ dina frågor till:
   fhvhjalte@his.se

   Läs mer om programmet:

   Folkhälsovetenskapligt program

   Publicerad: 2021-10-26
   Senast ändrad: 2021-10-26
   Sidansvarig: webmaster@his.se