Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Högskolan i Skövde, länk till startsida

   Möt Santino Mariano

   Det är inte helt lätt att hitta en utbildning som syr ihop brinnande passion för att hjälpa människor med ett intresse för teknologi - men Santino Mariano har hittat rätt med utbildningen User Experience Design.

   Åtta snabba frågor till Santino

   Hur är det att plugga i Skövde?
   Det är väldigt bra. Fräscha lokaler och gemensamma utrymmen. Staden i sig är väldigt lugn och rätt liten vilket gör att man får mycket tid och motivation till och faktiskt plugga, då skolan är i nära anknytning (förutsatt att du bor i Skövde under studierna då). Det är lätt att koppla av efteråt med mycket natur närliggande.

   Varför valde du att plugga ditt program?
   Jag har alltid haft en brinnande passion för att hjälpa människor, men svårt att hitta en bransch som passar mig, att få service och teknologi och gå hand i hand. Då blev det här programmet ett givet val, man får sätta sig i en användares skor och tänka: "Hur upplever jag att den här designen funkar för mig?".

   Vad är fördelen med att plugga på en liten högskola?
   Fördelar är att det känns hemtrevligare, då ansikten blir mer och mer bekanta för var dag som går. Då Skövde är litet i sig blir allting i nära anknytning, och får man ett blixtinfall till att plugga, så är högskolan inte långt bort.

   Vad visste du om Skövde innan du flyttade hit?
   Det enda jag visste var att Informationsteknologiska institutionen hade fått mycket beröm och lockat många studenter från alla hörn i Sverige att komma hit och studera. Att det också är en av landets största sjuksköterskeutbildningar var imponerande trots högskolans storlek.

   Vad var största överraskningen med att bli student?
   Det så pass stora ansvaret som ligger på en själv att fullfölja sina studier. Det är en fördel att komma in med yrkesvana och se rollen som högskolestudent som ett heltidsjobb, med dig själv som chef. För det är det verkligen. Du är din egen chef och sätter dina egna rutiner på hur du ska klara arbetet som lagts fram till dig.

   På Högskolan i Skövde specifikt var det en stor överraskning att om man vill, och är intresserad av det, så kan man vara delaktig i olika evenemang och öppna hus redan i ettan för att på så sätt knyta kontakter med företag inom din bransch. Det ger ett seriöst intryck av vad framtiden innebär.

   Roligaste kursen du tagit vid Högskolan?
   Den jag läser just nu. Vi jobbar i en grupp med ett projekt tillsammans med en extern organisation där vi tar allt vi lärt oss under termin 1 och 2 och får i stort sett fria händer i hur vi går till väga med hjälp av erfarenheten från tidigare kurser.

   Vad gör du på kvällar/helger?
   För det mesta hittar ni mig i klätterhallen där jag apar runt på 15 meter höga ledväggar och 2,5 meter höga boulderväggar. Med 15 års klättervana är det fortfarande min favoritfritidssyssla.

   Vad är det bästa med Skövde?
   Naturen, sociala gemenskapen och plugget.

   Fråga Santino om programmet

   Din HJÄLTE finns tillgänglig för frågor och stöd hela vägen fram till att terminen startar i höst. 

   Ställ dina frågor till:
   uxdhjalte@his.se

   Läs mer om programmet:

   User Experience Design

   Publicerad: 2020-01-23
   Senast ändrad: 2020-01-23
   Sidansvarig: webmaster@his.se