Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Högskolan i Skövde, länk till startsida

   Integrerad virtuell driftsättning

   Integrerad virtuell driftsättning

   Traditionellt har virtuell driftsättning använts för att testköra kontrollprogram för industriella styrsystem innan fysisk implementering. Denna aktivitet utgör endast en fas i den övergripande automationsprocessen.

   Integrerad virtuell driftsättning refererar till en utvidgning av användandet av virtuella modeller att inbegripa hela automationsprocessen från design, drifttagning, drift och underhåll. Genom att arbeta på och använda modellen i varje fas av automationsprocessen så växer modellen fram kontinuerligt och renderar värde inom fler områden. Målet med ett sådant förfarande är dels en fördelning av modellskapandet och dels en utökad utvinning av det värde som en virtuell modell kan tillhandahålla ett automatiseringsprojekt.

   Lär dig förstå hur integrerad virtuell driftsättning kan användas

   Under kursen kommer vi studera de senaste rönen relaterat till integrerad virtuell driftsättning tillsammans med flera fallstudier. Du kommer senare kunna träna med virtuella driftsättningsmodeller och använda dem för olika tekniska aktiviteter för att analysera dess fördelar. Denna spetskompetens ökar företagens implementeringsmöjligheter. 

   Undervisningen består av föreläsningar, övningar, diskussioner och laborationer. Laborationsövningar är obligatoriska. En kort presentation av resultaten som erhållits på övningarna presenteras i slutet av kursen.

   Vem är kursen för?

   Kursen, som ges på engelska, riktar sig till PLC och robotprogrammerare och yrkesverksamma från små och medelstora företag eller stora organisationer intresserade av att förstå hur integrerad virtuell driftsättning kan stödja företagets processer, med sina begränsningar och nackdelar. 

   Efter avslutad kurs kan du:

   • beskriva och diskutera forskningsartiklar inom området virtuell driftsättning, motivera användningen av virtuell driftsättning för design och utveckling av automatiserade lösningar
   • visa förståelse för lämpliga tillämpningsområden för virtuell driftsättning
   • visa förmåga att använda virtuell driftsättning i olika tekniska aktiviteter: design, utveckling, konstruktion, idrifttagning, drift och underhåll

   Jag vill söka, hur går jag tillväga?

   För att vara behörig till kursen krävs en examen på grundnivå inom integrerad automationsteknik, mekatronik, elektronik (eller motsvarande) omfattande minst 180 hp. 

   Om du saknar akademiska meriter, kan du ansöka om att bli bedömd på reell kompetens, mer om reell kompetens, ansökan och antagning kan du läsa här.

   Praktisk information

   Kursansvarig:

   Adjunkt automatiseringsteknik

   Mikel Ayani

   Institutionen för ingenjörsvetenskap

   Publicerad: 2020-01-30
   Senast ändrad: 2020-01-30
   Sidansvarig: webmaster@his.se