Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Högskolan i Skövde, länk till startsida

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Högskolan i Skövde, länk till startsida

   Möjligheter och fördelar med simulering som beslutsstöd

   Vill du basera ditt beslutsfattande mer på fakta än magkänsla och historiskt utfall? Då ska du gå denna kurs! Kursen fokuserar på hur beslutsfattande vid utveckling av system och införande av kontinuerligt förbättringsarbete kan stödjas på operationell och strategisk nivå med hjälp av två populära modelleringstekniker, diskret händelsestyrd simulering och systemdynamisk simulering.

   Globalisering, snabba marknadsförändringar, Industri 4.0, ”mass customization” och pressen från demografiutvecklingen är bara några aspekter som ökar kravet på att kunna hantera förändringar effektivare. Simulering är ett kraftfullt verktyg för att möjliggöra virtuell testning av scenarioplanering, ge stöd till lärande och därigenom stödja effektivare implementeringar.

   Lär dig förstå hur simulering kan användas

   Föreläsningarna baseras på aktuell forskning inom ”operational research” och ”operations management”, innefattar gästföreläsningar från industrin och sjukvården, laborationer för att se hur simulering och optimering kan ge stöd vid analys av komplexa system, samt diskussionsseminarier där erfarenheter kan utbytas mellan kursdeltagarna. Under kursen kommer studenterna att utföra en projektuppgift där de ska identifiera hur simulering kan vara lämpligt för att adressera ett verkligt problem i den egna organisationen.

   Vem är kursen för?

   Kursen, som ges på engelska, riktar sig till ledare och yrkesverksamma från små, medelstora eller stora organisationer intresserade av att förstå hur simulering kan användas, liksom dess begränsningar och nackdelar, samt hur simulering kan bli en del av en organisations arbetssätt (t.ex. Lean). 

   Efter avslutad kurs kan du:

   • förklara och diskutera fördelarna och möjligheterna med att använda simulering, samt dess olika grundläggande världsbilder, för att stödja beslut vid design av system och vid val av förbättringar på både strategisk och operativ nivå
   • visa förståelse för behovet av de olika stegen som behövs i en simuleringsstudie, analysera och utvärdera simulerings- och optimeringsresultat för att använda det som faktabaserat beslutsstöd
   • identifiera och motivera vad som avgör när ett simuleringsprojekt är lämpligt att använda sig av, eller inte, i ett specifikt sammanhang
   • identifiera och kritiskt diskutera hur simulering kan introduceras som ett verktyg i den egna verksamheten, utifrån nuvarande standarder och för att stödja hållbar utveckling

   Behörighetskrav

   För att vara behörig till kursen krävs en examen på grundnivå inom integrerad produktutveckling, produktionsteknik, automationsteknik, maskinteknik eller informationsteknologi (eller motsvarande) omfattande minst 180 hp, samt yrkeserfarenhet av minst 12 månader inom relevant område.

   Om du saknar akademiska meriter, kan du ansöka om att bli bedömd på reell kompetens. Du kan använda kompetensbeskrivningsmallen (docx) för att beskriva din yrkeserfarenhet.

   Praktisk information

   • Startvecka-slutvecka: kommer senare
   • Studietakt: 25% (10 timmar/vecka)
   • Ansökan är öppen fram till två veckor innan kursstart. 
   • Kursplan (pdf)

   Så här söker du

   Kontakt

   Lektor i produktionsteknik

   Publicerad: 2020-01-24
   Senast ändrad: 2020-01-24
   Sidansvarig: webmaster@his.se