Aktuellt på Högskolebiblioteket

Vi välkomnar både nya och gamla studenter till ett nytt studieår!

Här på biblioteket kan du läsa kurslitteratur, söka information, träffa kompisar och plugga förstås. Här finns gott om läsplatser med eluttag för egen dator samt många datorarbetsplatser. Det finns också många grupprum och några av dem är bokningsbara via vår webbsida.

Denna hösttermin testar vi att öppna informationsdisken redan klockan 8:00 på morgonen. För att klara av det måste vi tyvärr stänga den en timme tidigare. Så nya tider för tillgång till en bibliotekarie i informationsdisken är: Måndag – torsdag kl. 8:00 till kl. 17:00; fredagar kl. 8:00 till kl. 16:00. Bibliotekets öppettider förändras inte.

Just nu pågår en renovering av "Södra rummet". När den är klar har du tillgång till ytterligare grupprum och datorarbetsplatser lämpade för grupparbeten.

Du som är student kan koppla upp dig mot det trådlösa närverket eduroam. Hur du gör det kan du också läsa om på Högskolans självhjälpsguider. Om du av någon anledning inte får det att fungera behöver du kontakta Helpdesk. Vi på biblioteket kan tyvärr inte hjälpa dig med det.

Är du ny student?

Håll utkik efter biblioteksintroduktionen i ditt schema. Introduktionen innehåller viktigt information som du behöver för att lyckas med dina högskolestudier.

Vi ses!
Bibliotekarierna på Högskolebiblioteket

Sök i våra samlingar

Sök i våra samlingar

 
En guide i hur du söker i verktyget WorldCat Local.

Kontakt

Högskolebiblioteket i Skövde
Box 408
541 28 Skövde

Besöksadress:  Högskolevägen 4

Telefon: 0500-448060
Telefax: 0500-448059

E-post: biblioteket@his.se