Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Högskolan i Skövde, länk till startsida

   Kurs: Virtuell driftsättning

   Under våren 2020 drog utbildningssatsningen Virtuella Fabriken, som riktar sig till yrkesverksamma, igång ordentligt och flertalet kursen löpte parallellt med stort intresse från dess deltagare. En av dessa kurser var integrerad virtuell driftsättning som fokuserar på att ge studenterna kunskap för vilka tillämpningsområden som finns för tekniken och skapa en förståelse för hur integrerad virtuell driftsättning kan stödja företagens processer.

   - Är du nyfiken på vad virtuell driftsättning har att erbjuda så är den här kursen ett utmärkt tillfälle att fördjupa sig i ämnet. Utöver lärare med mångårig erfarenhet träffar man andra från industrin att ha givande diskussioner med (Martin Bratt). 

   Martin Bratt har en naturlig koppling till virtuell driftsättning i sitt yrkesroll som produktutvecklingsansvarig för AGV (Automated Guided Vehicle) på Jernbro Industrial Services AB och fick höra talas om kursen genom innovationsarenan ASSAR.

   – Det var att utbildning hade fokus kring ett ämne som passade företaget men även personligen var ämnet så intressant vilket lockade mig att söka kursen. Jag tyckte att kursen var bra och lärorik. Den gav en inblick kring möjligheterna med virtuell driftsättning men även en ökad förståelse för teknikens utmaningar, säger Martin.

   Kunnig lärare och inspirerande gästspel

   Kursen bedrevs till stora delar på distans, vilket var en förutsättning för att Martin skulle kunna genomföra kursen.

   – Annars hade den krockat för mycket med mina dagliga arbetsuppgifter. Samtidigt tycker jag det var bra med ett par fysiska träffar eftersom det då uppstod flertal diskussioner som var givande, säger Martin. Även kursansvarig får positiv feedback.

   – Vår lärare var påläst och det märktes att han hade stor erfarenhet kring ämnet. Alla frågeställningar som kom upp adresserades på ett föredömligt sätt. Ett annat inslag jag uppskattade var gästföreläsaren från ABB som gav en inblick i hur ABB arbetat historiskt med simulering av robotar men även hur man såg på framtiden kring AR och VR.

   Vill nu öka användandet av simuleringsverktyg

   Efter kursen har det hänt saker på Martin arbetsplats kopplat till hans nya kunskaper.

   – Ja, jag haft fått användning av mina nya kunskaper på flera sätt. Dels så har vi som företag ökat vårt samarbete med Högskolan i form av examensjobb inom just simulering. Vi kommer även att starta ett utvecklingsarbete nu under hösten 2020 för att undersöka hur vi kan öka användandet av simuleringsverktyg i vår verksamhet. Det ska bli väldigt spännande, avslutar Martin Bratt.


   Martin Bratt, produktutvecklingsansvarig för AGV (Automated Guided Vehicle) på Jernbro Industrial Services AB. 

   Publicerad: 2020-09-03
   Senast ändrad: 2020-09-03
   Sidansvarig: webmaster@his.se