Dataspelsutveckling

Dataspelsutveckling - design

Dataspelsutveckling - design 180 hp

Älskar du spel och vill veta mer om hur de fungerar? Vill du ha en kreativ, varierande och samordnande roll på ett spelföretag? Då ska du läsa Dataspelsutveckling – Design.

Dataspelsutveckling - Game Writing

Dataspelsutveckling - game writing 180 hp

Med en utbildning inom game writing får du möjlighet att arbeta med olika sätt att skapa berättelser och kunskaper för att arbeta på en eftertraktad marknad inom spel och digital media.

Dataspelsutveckling - grafik

Dataspelsutveckling - grafik 180 hp

Siktar du på en karriär i en internationell och nationellt växande bransch? Har du talang för teckning, målning, 3D och animation? Då kan programmet Dataspelsutveckling – grafik vara något för dig.

Dataspelsutveckling - ljud/musik

Dataspelsutveckling - ljud/musik 180 hp

Är du intresserad av ljuddesign eller musik till dataspel? Drömmer du om en framtid som ljuddesigner eller kompositör eller inom film och data? Dataspelsutveckling - ljud och musik erbjuder dig möjligheten att kombinera ditt intresse för ljuddesign eller musik med dataspel.

Dataspelsutveckling - programmering

Dataspelsutveckling - programmering 180 hp

Gillar du teknik och problemlösning och vill lära dig programmering på ett spännande och stimulerande sätt? Drömmer du kanske om att vara med och utveckla framtidens datorspel? Att programmera datorspel är en teknisk utmaning och duktiga spelprogrammerare är därför mycket eftertraktade inom branschen.

Serious Games - Magisternivå

Serious Games - Magisternivå 60 hp

Tycker du om att hitta på spel och har ambitionen att omsätta dina idéer till exempelvis kommersiella dator- eller konsolspel? Vill du utveckla spel med underhållande spelmoment med syftet att förmedla något utöver den rena underhållningen?Serious Games kan innebära att du skapar spel för träning, utbildning eller marknadsföring.

Medier estetik och berättande - Magisternivå

Medier estetik och berättande - Magisternivå 60 hp

Den digitala världen utvecklas snabbt. I en ålder där konsumenten har kontrollen blir det allt viktigare att komma på nya sätt att gestalta och förmedla berättandet. Genom magisterprogrammet i Medier, estetik och berättande lär du dig att skapa och förstå hur berättelsen integrerar med dataspel och nya digitala medier. Efter dina studier har du kunskapen att arbeta inom en dynamisk och expansiv bransch, men även för högre studier på master och doktorandnivå.

 

Medlemskap

          Dataspelsbranschen

Partners

Academic Partner

Unity