DONNA - Nätverket för kvinnor i dataspelsbranschen

Donna är ett nätverk för dig som kvinna i dataspelsbranschen. Nätverket ger utrymme för att utbyta idéer, låta sig inspireras och knyta kontakter. Vi anordnar workshops, spelkvällar och är delaktiga i olika utbildningar och arrangemang. Donnas drivkraft är att inspirera fler tjejer till en karriär inom dataspelsbranschen.

Om projektet

Nätverket Donna startades 2011 under ledning av programansvarig Jenny Brusk och en grupp kvinnliga spelutvecklare från Högskolan i Skövde. Syftet med Donna är att inspirera och bana väg för tjejer som vill bli dataspelsutvecklare. Nätverket ger utrymme för att utbyta erfarenhet och att bli starkare i sin roll som spelutvecklare. Mellan 2012 och 2013 har antalet tjejer som antagits till dataspelsutbildningarna på Högskolan i Skövde ökat med 16 procent.

Workshops och spelkvällar

Vi vill gärna inspirera fler tjejer till en karriär inom dataspelsbranschen och erbjuder därför workshops kring spelutveckling för skolor, organisationer eller företag. Ni är välkomna att boka ett besök hos oss på Högskolan i Skövde eller så kommer vi gärna till dig. Vill du veta mer om detta maila jenny.brusk@his.se.

Vi anordnar även spelkvällar för tjejer där du får möjlighet att träffa andra
spelintresserade tjejer, spela konsol- och dataspel. Håll utkik på hemsidan efter nästa spelkväll eller maila jenny.brusk@his.se om du vill bli kontaktad när det blir aktuellt nästa gång.

Donnaprojektet, Isabella Billgren