DONNA - för en inkluderande spelutbildning och spelbransch

DONNA grundades 2011 vid dataspelsutbildningarna hos Högskolan i Skövde, med målet att inspirera fler kvinnor att bli spelutvecklare.

Studenter med i DONNA

Om DONNA

Utbildningarna i dataspelsutveckling vid Högskolan i Skövde har omkring 500 studenter fördelade på fem olika kandidatprogram: design, game writing, grafik, programmering och ljud/musik. Därtill finns två magisterutbildningar inom spelområdet. Utbildningarna samarbetar även med spelinkubatorn vid Gothia Science Park, som är specialiserad på att hjälpa nya spelföretag att starta och växa.

Inspirerad av Supermarit (2006-2009) grundades DONNA 2011 med syfte att inspirera kvinnor att söka sig till spelutbildningar och satsa på en karriär som spelutvecklare.

Därtill arbetar DONNA med frågor kring jämställdhet inom dataspelsbranschen, exempelvis kvinnors arbetssituation i branschen, men även hur man kan arbeta med inkluderande speldesign för att skapa spel för fler målgrupper.

DONNA är för närvarande organiserad i tre undergrupper:
- DONNAstudent,
- DONNAstyrgrupp och
- DONNA NETWORK

Förkämpe för jämställd spelkultur blir hedersdoktor vid Högskolan i Skövde

Fredagen den 7 oktober promoveras Åsa Roos till hedersdoktor vid den akademiska högtiden på Högskolan i Skövde.

Läs mer om Åsa och utnämningen.

__________

Känner du en tjej som är intresserad av spel och som går i årskurs 6-9?

Under vecka 44 – 49 så kommer DONNA/Dataspelsutbildningarna att genomföra en aktivitet som vi kallar TjejHack – Skövde tillsammans med Balthazar Science Center. Aktiviteten riktar sig till tjejer som är intresserade av teknik och datorspel.

Se informationsblad!

  

Läs mer

DONNAstudent
DONNAstyrgrupp
DONNA NETWORK
Samarbetsprojekt
DONNA - mediearkiv

DONNA - kontaktuppgifter

______________ 

Nyheter

Gamers and Geeks: Jenny Brusk and Angelica Lim – BBC World Service, The Conversation

Dataspelsutveckling – så kan tjejer ta mer plats - Pressmeddelande, Nordiska ministerrådets informationskontor i Stockholm, Norden i Fokus

More women seeking education as game designers - Sveriges radio, Radio Sweden
  

DONNA - mediearkiv

______________  

Donna på Facebook

www.facebook.com/DonnaHis

______________

Kontakt

Vill du komma i kontakt med DONNA. Genom vår kontaktsida vill vi lotsa dig så att du kommer till rätt kontaktperson så snabbt som möjligt, se DONNA - kontaktuppgifter