Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Högskolan i Skövde, länk till startsida

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Högskolan i Skövde, länk till startsida

   Inloggning till e-resurser

   Tillgång till e-resurser som databaser, tidskrifter och artiklar styrs av IP-nummer. När du befinner dig utanför Högskolans nätverk behöver du därför logga in för att komma åt material.

   Logga in för åtkomst

   När du befinner dig utanför Högskolans nätverk, gå via bibliotekets databaslista eller tidskriftslista för att komma åt e-resurser. Du länkas då normalt via bibliotekets distansinloggning. Använd dina vanliga inloggningsuppgifter, samma som exempelvis till webbmejlen och Canvas. 

   E-böcker

   Vissa e-böcker kräver inloggning även inom Högskolans nätverk, använd dina vanliga inloggningsuppgifter.

   Inloggningsproblem utanför Högskolans nätverk

   Ibland händer det att du som försöker logga in till bibliotekets resurser möts av en varning för att den aktuella webbplatsen använder ett certifikat som är ogiltigt, eller att anslutningen inte är pålitlig. Högskolans anslutning är dock säker och det går bra att lägga till ett säkerhetsundantag för bibliotekets resurser. Varningar och tillvägagångssätt skiljer sig åt mellan olika webbläsare.

   Vissa inloggnings- och åtkomstproblem kan du lösa genom att använda en annan webbläsare, tömma cachen eller öppna sidan i ett inkognitofönster.

   För att inloggning utanför nätverket ska fungera krävs att din webbläsare accepterar cookies. Mer om cookies på Högskolans webbplats. 

   Inloggningsproblem på campus

   Vid problem med åtkomst till e-resurser på campus, prova att tvinga fram inloggning till distansinloggning. Klicka på den här länken som stänger omdirigering direkt till databaser. Fliken eller fönstret som öppnas kan stängas utan åtgärd. 

   Klicka sedan igen på den länk som inte gav önskat resultat, du kommer då att få logga in på samma sätt som om du satt utanför Högskolans nätverk.

   Observera att inställningen styrs av den webbläsare (till exempel Firefox, Chrome, Safari eller Internet Explorer) som används, stänger du webbläsarens alla fönster upphör funktionen. Vill du använda inställningen i en annan webbläsare eller aktivera inställningen på nytt måste du klicka på länken igen.

   VMware Horizon och VPN

   Studenter och anställda vid Högskolan kan vid arbete utanför Högskolans nätverk, istället för bibliotekets distansinloggning, använda sig av Högskolans virtuella miljö. Då kan du arbeta med en virtuell dator som befinner sig på Högskolans campus. Läs mer om VMWare i HelpIT

   Är du anställd och arbetar med din jobbdator utanför campus kan du också ansluta till Högskolans nätverk med hjälp av VPN. Läs mer om fjärranslutning med HS-VPN i HelpIT

   Biblioteket – öppettider och kontakt

   Måndag–torsdag

   08–21

   Passerkort mån-tors

   08–10, 18–21

   Fredag

   08–18

   Passerkort fre

   08–10

   Lördag

   10–16

   Söndag

   Stängt

   Öppet informationsdisk och telefon

   mån-fre 10-18, lör 10-16

   Publicerad: 2020-01-21
   Senast ändrad: 2022-01-10
   Sidansvarig: webmaster@his.se