Sökträffar

    Sökträffar

    Visa alla resultat för ""
    Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

    Söktips

    • Kontrollera att orden är rättstavade
    • Försök med andra sökord eller synonymer
    • Smalna av din sökning för att få fler träffar

    Hur kan vi hjälpa dig?

    Ny student

    Kontakta oss

    Hitta medarbetare

    Sökträffar

      Sökträffar

      Visa alla resultat för ""
      Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

      Söktips

      • Kontrollera att orden är rättstavade
      • Försök med andra sökord eller synonymer
      • Smalna av din sökning för att få fler träffar

      Hur kan vi hjälpa dig?

      Ny student

      Kontakta oss

      Hitta medarbetare

      Högskolan i Skövde, länk till startsida

      Inloggning till e-resurser

      Tillgång till e-resurser som databaser, tidskrifter och artiklar styrs av IP-nummer. När du befinner dig utanför Högskolans nätverk behöver du därför logga in för att komma åt material.

      Logga in för åtkomst

      När du befinner dig utanför Högskolans nätverk, gå via bibliotekets databaslista eller tidskriftslista för att komma åt e-resurser. Du länkas då normalt via bibliotekets distansinloggning. Använd dina vanliga inloggningsuppgifter, samma som exempelvis till webbmejlen och Canvas. 

      E-böcker

      Vissa e-böcker kräver inloggning även inom Högskolans nätverk, använd dina vanliga inloggningsuppgifter.

      Inloggningsproblem utanför Högskolans nätverk

      Ibland händer det att du som försöker logga in till bibliotekets resurser möts av en varning för att den aktuella webbplatsen använder ett certifikat som är ogiltigt, eller att anslutningen inte är pålitlig. Högskolans anslutning är dock säker och det går bra att lägga till ett säkerhetsundantag för bibliotekets resurser. Varningar och tillvägagångssätt skiljer sig åt mellan olika webbläsare.

      Vissa inloggnings- och åtkomstproblem kan du lösa genom att använda en annan webbläsare, tömma cachen eller öppna sidan i ett inkognitofönster.

      För att inloggning utanför nätverket ska fungera krävs att din webbläsare accepterar cookies. Mer om cookies på Högskolans webbplats. 

      Inloggningsproblem på campus

      Vid problem med åtkomst till e-resurser på campus, prova att tvinga fram inloggning till distansinloggning. Klicka på den här länken som stänger omdirigering direkt till databaser. Fliken eller fönstret som öppnas kan stängas utan åtgärd. 

      Klicka sedan igen på den länk som inte gav önskat resultat, du kommer då att få logga in på samma sätt som om du satt utanför Högskolans nätverk.

      Observera att inställningen styrs av den webbläsare (till exempel Firefox, Chrome, Safari eller Internet Explorer) som används, stänger du webbläsarens alla fönster upphör funktionen. Vill du använda inställningen i en annan webbläsare eller aktivera inställningen på nytt måste du klicka på länken igen.

      VMware Horizon och VPN

      Studenter och anställda vid Högskolan kan vid arbete utanför Högskolans nätverk, istället för bibliotekets distansinloggning, använda sig av Högskolans virtuella miljö. Då kan du arbeta med en virtuell dator som befinner sig på Högskolans campus. Läs mer om VMWare i HelpIT (extern länk)

      Är du anställd och arbetar med din jobbdator utanför campus kan du också ansluta till Högskolans nätverk med hjälp av VPN. Läs mer om fjärranslutning med HS-VPN i HelpIT (extern länk)

      E-böcker, tidskrifter och databaser för dig som inte är student eller anställd vid Högskolan

      Är du inte student eller anställd vid Högskolan i Skövde kan du få tillgång till många av Högskolans elektroniska böcker, databaser och tidskrifter när du är på plats i biblioteket. Du behöver ett gästkonto för inloggning till bibliotekets datorer, ett gästkonto får du i bibliotekets informationsdisk mot uppvisande av legitimation. Du kan även använda nätverket HSGuest från din egen dator. Observera att vilka resurser du kommer åt beror på olika villkor från olika förlag.

       

      Biblioteket – öppettider och kontakt

      Biblioteket

      Måndag–torsdag

      8–21 (passerkort krävs 8-10, 18-21)

      Fredag

      8–18 (passerkort krävs 8-10)

      Lördag

      10–16

      Söndag

      Stängt

      Informationsdisk och telefon

      Måndag-fredag

      10-18

      Lördag

      10-16

      Söndag

      Stängt

      Publicerad: 2020-01-21
      Senast ändrad: 2022-01-10
      Sidansvarig: webmaster@his.se