Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Högskolan i Skövde, länk till startsida

   Forskarutbildning i hälsovetenskap

   Forskarutbildning i hälsovetenskap

   Är du nyfiken på att forska inom ämnet hälsovetenskap och hälsa i det digitala samhället? Kom till oss och gör en verklig skillnad för människors hälsa och välbefinnande. Att bli doktorand inom området är dessutom en utmärkt start på en spännande karriär.


   Digitaliseringen är en framträdande kraft i dagens samhälle och påverkar alla aspekter av våra liv. Den förändrar formerna för arbete, studier, social gemenskap, hur vi sköter vår hälsa och hur vi söker vård. Digitaliseringen påverkar även hur vårdgivare gör sina bedömningar och behandlingar. Att forska inom detta område ger dig möjlighet att arbeta med frågor som har direkt inverkan på människors livskvalitet och hälsa.

   Forskningsområdet hälsovetenskap handlar enkelt uttryckt om att se hela människan och att lära sig hur man kan hjälpa människor på individ- grupp- eller samhällsnivå att vara friska och må bra både fysiskt, mentalt och socialt. Som doktorand är du med och bidrar till lösningarna och säkerställer en hållbar och rättvis utveckling.

   Eftertraktad kompetens

   Som doktorand kommer du att få en gedigen forskarutbildning och möjlighet att utveckla din forskningskompetens som är hett eftertraktad både inom och utanför akademin.

   Eftersom digitaliseringen berör flera olika områden som hälsa, teknik, samhällsvetenskap och mer, kommer du att ha möjlighet att arbeta i en tvärvetenskaplig miljö. På så vis kan du kan dra nytta av Högskolans samlade kompetens inom spelifiering, IT, robotar, biovetenskap, ingenjörsvetenskap, virtuella miljöer med mera. Högskolan i Skövde har etablerad samverkan med lokala, regionala och nationella aktörer inom såväl näringsliv som offentlig sektor, vilket ger dig möjlighet att delta i projekt och samarbeten som breddar din erfarenhet och utökar ditt nätverk. Digitaliseringens påverkan på samhället förväntas dessutom öka och efterfrågan på experter inom området kommer att fortsätta att växa. Genom att bli doktorand hos oss kan du positionera dig väl för framtida karriärmöjligheter inom akademi, näringsliv och offentlig sektor.

   Forskningsområdet Hälsa i det digitala samhället

   Som doktorand inom Hälsa i det digitala samhället kommer du studera hur digitaliseringen påverkar människors hälsa och välbefinnande. Två viktiga faktorer för att bedöma digitaliseringens värde är tillit och delaktighet i samhället. Begrepp som fokuserar på individen är därför centrala. Det kan till exempel handla om personcentrerad vård, proaktiv vård och medborgarcentrerad hälsa. Likaså är det viktigt att ha ett etiskt perspektiv på utvecklingen. Individens hälsa påverkas av många faktorer. De egna förutsättningarna samspelar med det omgivande samhället. Normer, lagar, regler, hälso- och sjukvårdssystemet, kommunal omsorg med mera kan antingen främja eller hindra hälsa i det digitala samhället. Därför kommer du bedriva forskning inom detta område med ett tvärvetenskapligt tillvägagångssätt med hänsyn till hållbarhetsmålen.

   Hälsovetenskap, digitalisering och hållbar utveckling

   Tekniken skapar nya möjligheter och förutsättningar, men samtidigt kan den även medföra negativa konsekvenser. Vi påverkar tekniken men det är också så att tekniken påverkar oss. För att det digitala samhället verkligen ska vara till nytta är det avgörande att vi inte bara bedömer teknikens fördelar i varje situation, utan även noggrant överväger eventuella risker. Under din forskarutbildning lyfter vi dessa viktiga, för att inte säga avgörande frågor, med speciellt fokus på hälsan i det digitala samhället.

   Aktuella doktorandplatser

   Alla lediga anställningar utlyses under lediga jobb.

   Läs mer

   Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i ämnet hälsovetenskap

   Kontakt

   Ämnesansvarig lärare för hälsovetenskap

   Studierektor för Hälsa i det digitala samhället

   Publicerad: 2023-11-06
   Senast ändrad: 2023-11-06
   Sidansvarig: webmaster@his.se