Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Högskolan i Skövde, länk till startsida

   Forskarutbildning i informationsteknologi

   Forskarutbildning i informationsteknologi

   I dag kräver allt fler samhällsutmaningar specialiserad forskningskompetens. Hos oss på Högskolan i Skövde kan du förvärva spetskompetens och bli doktorand i informationsteknologi. En utmärkt start på en spännande karriär.

   Informationsteknologi är det ämne som behandlar hur information representeras, bearbetas och kommuniceras i artificiella och naturliga system samt hur informationstekniska system används och utvecklas i syfte att åstadkomma användbara systemlösningar för individ, organisation eller samhälle.

   Ämnet täcker därmed ett brett spektrum av forskningskompetens och du har möjlighet att bedriva forskning inom bland annat artificiell intelligens, informationssystem, kognitionsvetenskap, distribuerade realtidssystem, människa-datorinteraktion, spelutveckling, mjukvarusystem samt automatiserad och virtuell produktionsteknik.

   Eftertraktad kompetens

   En forskarutbildning hos Högskolan i Skövde ger dig en forskningsspecialitet som bygger på vetenskapliga begrepp, principer och metoder. Det gör dig till en professionell problemlösare och ger dig möjlighet att starta din karriär med en doktorsexamen. Sammantaget gör det dig mycket eftertraktad på arbetsmarknaden.

   Under din forskarutbildning får du dessutom på grund av Högskolans omfattande samverkan med det omgivande samhället möjlighet att bygga upp ett stort kontaktnät. Det nära samarbetet med industri, näringsliv och offentlig sektor säkerställer också att vår forskarutbildning alltid är aktuell och relevant.

   Forskningsområdet Informationsteknologi

   Som doktorand inom informationsteknologi på Högskolan kommer du arbeta inom ramen för tre övergripande forskningsområdet: datalogi, sociotekniska system och industriell informatik.

   Inom datalogi bedrivs forskning kring representationsformer för data samt algoritmer för bearbetning av data.

   Sociotekniska system handlar om forskning om hur individer, grupper och organisationer skapar och hanterar information, hur de använder, påverkar och påverkas av informationstekniska system, samt vilka konsekvenser detta får för utvecklingen av sådana system.

   Industriell informatik rör forskning om hur moderna IT-baserade ingenjörsverktyg integreras med varandra och med befintliga affärssystem samt hur de kopplas till fysisk utrustning, vilka krav som ställs på dessa verktyg och system utifrån bland annat distribuerad produktion, distribuerade utvecklingsprojekt och användaren.

   Aktuella doktorandplatser

   Alla lediga anställningar utlyses under lediga jobb.

   Läs mer

   Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i ämnet informationsteknologi

   Kontakt

   Ämnesansvarig lärare för informationsteknologi

   Studierektor för Informationsteknologi

   Publicerad: 2023-11-07
   Senast ändrad: 2023-11-07
   Sidansvarig: webmaster@his.se