Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Högskolan i Skövde, länk till startsida

   Studio Ludum blir socialt företag

   Studio Ludum blir socialt företag

   Företaget Ludea som kommer att arbeta vidare med Studio Ludums metoder. Ludea är ett helt nytt socialt företag som består av fyra kollegor från Projekt Studio Ludum. Ludeas syfte är att ta tillvara på den positiva växtkraften från projektet och erbjuda en tjänst som vidareutvecklat de innovativa metoder som tagits fram under projekttiden för en fortsatt samhällsnyttig verksamhet.

   Verksamhetsidé

   Under projekttiden har vi sett en stark positiv utveckling hos projektets deltagare, och vi vill med skapandet av företaget Ludea fortsätta möjliggöra de förutsättningar som bidrar till alla fantastiska framsteg för deltagarna.

   Målgrupp

   Deltagarna i Ludea ska ha spel- och spelkultur som det drivande intresset, och vara i gymnasieålder eller uppåt. De varken arbetar, studerar, eller befinner sig i en gråzon mellan studier och arbete.

   Våra mål

   Vi tar tillvara på deltagarnas kompetenser och vilja att utvecklas. Vårt mål är att deltagarna i Ludea får ett ökat självförtroende, bättre självkänsla och en djupare förståelse för vilka förmågor och kunskaper de har inom sig. Vi jobbar för en positiv utveckling hos deltagarna för att de ska komma närmare sina individuella mål och drömmar.

   Arbetssätt

   Vi lär känna deltagarna genom vår kartläggningsmodell, där fokus ligger på deltagarnas spelintresse. Vi använder ett individanpassat arbetssätt med social träning i fokus i inkluderande och trygga miljöer där vi bygger relationer och kommunicerar med deltagarna på ett sätt som de känner sig bekväma med. Hos oss är deltagarna med i individuella och gruppbaserade aktiviteter, och de kan även ha återkommande individuella stödsamtal med oss i personalen.

   Verksamheten

   Ludeas verksamhet är flexibel och vi vill arbeta nära deltagarna ute i lokaler i deras hemkommuner, samt i en digital form där vi använder oss av chatt, röstsamtal, och video för kommunikation. I den fysiska verksamheten i lokal så träffar vi våra deltagare och gör olika aktiviteter som anspelar på deltagarnas intressen, vilket även speglar vad vi gör i den digitala verksamhetsformen. Vi räknar med att verksamheten vi bedriver under våren 2021 kommer att påminna mycket om projektets nuvarande digitala form under Ludeas uppstartsfas.

   Obs! Vi planerar att ha en 100 procent digital verksamhet tills vidare då vårt arbetssätt är påverkat på grund av behovet av fysisk distansering för grupper, i linje med de rådande rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten.

   Presumtiva kunder

   Vi planerar att ta emot våra första kunder nu i mars med en av våra samverkanskommuner då de vill att verksamheten som drivits i Studio Ludum fortsätter, och undersöker i nuläget att köpa vår tjänst för att driva verksamheten.

   Är du intresserad av vår tjänst eller letar efter samarbetsmöjligheter så kontakta oss! Kontaktuppgifter finns längst ner på denna sida.

    

   Vår kompetens

   Vi som jobbar med Ludea heter Laila, Sebastian, Simon, och Victoria. Vi använder vår praktiska erfarenhet från Projekt Studio Ludum, vår kunskap inom spel som motivationskraft, samt vårt intresse för spel- och spelkultur för att stärka ungdomar i behov av särskilt stöd. Vi har alla en bakgrund från de olika spelutvecklingsutbildningarna på Högskolan i Skövde. Utöver det har vi en bred extrakompetens bland annat inom områden som:

   • HBTQ och normkritisk pedagogik
   • Olika samtalstekniker och praktiskt stöttande samtal
   • Jämställdhet
   • Motivationsdesign
   • Neuropsykiatriska funktionsvariationer

   Kontaktuppgifter

   Ludea är en ekonomisk förening med F-skattsedel. Eftersom vi är ett nytt företag så har vi ännu ingen egen hemsida, men den kommer under april månad. Vi bokar gärna in ett möte för att prata om tjänsten vid frågor om pris och hur vi kan anpassa vår tjänst för er verksamhet. Du är välkommen att kontakta oss via mejladressen nedan.

   Sebastian Källström
   Mejl: info@ludea.se

   Från och med 1 mars 2021 kommer vi även att ha ett telefonnummer för er som önskar komma i kontakt med oss.

   Publicerad: 2021-02-03
   Senast ändrad: 2021-02-03
   Sidansvarig: webmaster@his.se