Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Högskolan i Skövde, länk till startsida

   Karriär

   Som blivande doktor har du goda möjligheter att skapa dig en lysande karriär. Tillsammans med din handledare kan du planera din forskarutbildning så att studierna kan anpassas efter dina önskemål om framtida arbete.

   Som forskarutbildad är du i allra högsta grad anställningsbar, det råder det inget tvivel om. Den kompetens som du besitter efter dina doktorandstudier är mycket intressant såväl inom som utanför Högskolan.

   Din kompetens som forskarutbildad

   Självklart blir du specialist på ditt ämnesområde men efter en forskarutbildning på Högskolan i Skövde får du dessutom en rad andra förmågor som skattas högt av många arbetsgivare:

   • Du har en förmåga till vetenskaplig analys och självständig kritisk granskning. Du kan göra bedömningar av nya komplexa företeelser, frågeställningar och situationer.
   • Du kan tänka kritiskt, självständigt och kreativt med vetenskaplig noggrannhet. Du kan identifiera och formulera frågeställningar samt bedriva forskning och andra kvalificerade uppgifter inom givna tidsramar. Dessutom är du bra på att granska och värdera ett sådant arbete.
   • Du kan med stor säkerhet presentera och diskutera forskning, såväl muntligt som skriftligt.
   • Du kan identifiera behov av ytterligare kunskap.

   Arbete inom universitet och högskolor

   Din akademiska karriär efter disputation kan till exempel inledas med en anställning som forskare eller lärare. På Högskolan i Skövde finns det möjligheter till en anställning direkt efter disputation. Ibland kan det krävas att du gjort postdoktoral forskning. Det innebär att du under några år utför forskning vid ett annat universitet eller lärosäte.

   Näringsliv eller offentlig sektor

   Många företag och organisationer står idag inför en omställning till ett mer vetenskapligt sätt att arbeta. De står helt enkelt i behov av att höja sin kompetensnivå och därmed öppnas dörren för dig som har disputerat. Detta gäller speciellt för de företag och organisationer som har en avdelning som arbetar med forskning och utveckling. Vissa arbetsgivare söker en spetskompetens inom ett specifikt forskningsområde medan andra söker dig som har förmågan att arbeta efter vetenskapliga metoder. Har du funderingar kring din karriär under din tid som doktorand har du också möjlighet att vända dig till Högskolans karriärvägledning.

   Publicerad: 2021-06-07
   Senast ändrad: 2021-06-07
   Sidansvarig: webmaster@his.se