Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Högskolan i Skövde, länk till startsida

   Skövde – en stad där allt är nära

   I Skövde finns det mesta väldigt nära. Ja, alldeles runt hörnet. Högskolan ligger bara några minuters promenad från tåg- och busstationen och från Skövdes centrum. Här finns det mesta på nära håll, oavsett om du är ute efter nattliv, naturupplevelser eller kultur. Granne med Högskolan ligger Boulognerskogen där du hittar både Kårhuset och en konstgjord badsjö.

   Skövde är en trevlig stad att studera i. I Skövde är faktiskt studentlivet lite friare, lite mer kreativt och nytänkande än i mer traditionstyngda universitetsstäder.

   Liten storstad med småstadscharm

   Skövde har allt det du önskar dig av en stor stad och allt du längtar efter i en mindre. För Skövde är precis lagom, småstadscharm och storstadsutbud. Du har ett stort utbud av affärer, caféer, restauranger och nöjen – allt på bekvämt gång- eller cykelavstånd från Högskolan och din studentbostad. Här finns framgångsrika företag, många startade av före detta studenter och granne med Högskolan ligger teknik- och forskningsparken Science Park Skövde. Skövde är också en garnisonsstad och den största arbetsgivaren är Volvo. Skövde växer hela tiden och har 55 000 invånare och målet är inställt på 60 000 om några år.

   Skövdes läge, mitt emellan Vänern och Vättern är perfekt. Resecentrum ligger tvärs över vägen från Högskolan och härifrån går snabbtåg, med många dagliga avgångar, och över 200 regionala bussar och tåg. Tar du snabbtåget är det en timme till Göteborg och två till Stockholm.

   Ha en aktiv fritid

   Vill du träna eller röra på dig, finns i stort sett alla möjligheter. Det är tätt mellan fotbollsplaner, gym och idrottshallar i Skövde. Även på campus finns det ett gym. Du kanske vill testa någon ny aktivitet eller fortsätta med något du gillar sen tidigare. Hittar du inte just det du vill göra, så erbjuder Studentkåren i Skövde möjlighet att dra igång något med likasinnade. Skövde ligger vid berget Billingen, så det är bara att snöra på sig joggingskorna eller vandrarkängorna och upptäcka någon av alla fina leder.

   Det är också populärt att cykla mountainbike och på vinterhalvåret kan du testa de fina skidspåren och slalombacken om det finns snö. Du kan också besöka Äventyrsbadet på Arena Skövde och varför inte koppla av en stund på relaxavdelningen Aqua Vitalis. Arena Skövde används också flitigt till olika konsertarrangemang och här spelas också många matcher. Vill du titta på elitidrott så har Skövde både ett dam- och herrlag på elitnivå i handboll.

   Kultur och kreativ verksamhet

   Skövde är en av de viktigaste teater- och filmstäderna utanför våra storstäder. Här blandas gästbesök från professionella producenter med uppsättningar av lokala teatersällskap och Göteborgsoperans verksamhet. Kulturhuset i Skövde är Sveriges första och här hittar du konstmuseum, stadsteater, biosalong, mässhall och restaurang och café.

   Få reda på mer om Skövde

   Vill du veta mer om Skövde och att flytta hit? På Flytta hit (skovde.se) har kommunen samlat massor av bra information, både för dig som vill få svar på praktiska frågor och för dig som vill veta mer om vad staden har att erbjuda!

   Publicerad: 2020-02-05
   Senast ändrad: 2024-03-04
   Sidansvarig: webmaster@his.se