Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Högskolan i Skövde, länk till startsida

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Högskolan i Skövde, länk till startsida

   Nyttan med LIM-IT

   Partners i samverkan inom forskningsprojektet LIM-IT delar med sig av sina tankar om projektet.

   Röster om projektet

   LIM-IT kommer att bidra till förbättringar inom öppna dataformat och open source för utvecklingsverktyg och IT. Det ger Combitech nya och förbättrade möjligheter att hjälpa sina kunder med produktutveckling, metodik, verktygsanpassningar och utbildning.

   Gert Johansson, Business developer, Combitech AB

   Förmågan att hantera open source komponenter ihop med våra partners proprietära programvaror är en av Findwise framgångsfaktorer. Open source är också en förutsättning för att vi själva ska kunna utveckla avancerade programvaror för våra kunder. En fortsatt utveckling av open source domänen är viktig och vi ser LIM-IT som ett mycket intressant projekt som belyser dessa frågor.

   Bengt Rodung, CEO, Findwise AB

   Inom Husqvarnas verksamhet förekommer en mängd olika IT-teknologier som används vid utveckling av IT-system för avancerade produkter. Det är viktigt att inte bli inlåst i dessa teknologier, utan att vi själva behåller kontrollen över våra IT-system. LIM-IT kommer på olika sätt att belysa inlåsning samt ge oss kunskap och medel för att undvika inlåsning.

   Anders Mattsson, Manager, Husqvarna AB

   JAK är beroende av IT-lösningar och finansiell information som behöver förvaltas över mycket lång tid. LIM-IT kommer att ge oss ökad kompetens och verktyg för att bli ännu mer framgångsrika i vår långsiktiga IT-förvaltning.

   Johan Oppmark, CIO, JAK

   PrimeKeys framgångar på den internationella marknaden är helt beroende av vår modell med utveckling av open source. LIM-IT ger oss en solid grund när vi utvecklar våra processer, både inom utveckling och affärsmodeller, för att lyckas i framtiden.

   Tomas Gustavsson, CTO, PrimeKey Solutions AB

   RedBridge arbetar med kunders Digitala Affärer inom utveckling, infrastruktur och drift av kunders lösningar. RedBridge mål är att använda Open Source (till exempel Linux, Jboss och PostgreSQL) men samtidigt ta hänsyn till befintliga miljöer som behöver samverka med proprietära programvaror från till exempel Oracle, Microsoft etc. LIM-IT kommer att bli en mycket viktig del av framtida sourcing-strategier.

   Jonas Feist, Chairman, RedBridge AB

   Saab utvecklar och förvaltar en mängd olika IT-system inom en rad områden där verksamheter många gånger är geografiskt utspridda. Det är en utmaning för oss att få dessa IT-system och verksamheter att samverka på ett så effektivt och ändamålsenligt sätt som möjligt. Genom medverkan i LIM-IT-projektet får vi nya kunskaper om olika utmaningar, som exempelvis interoperabilitet vilket är en förutsättning för att vi ska kunna uppnå samverkan mellan olika IT-system som utvecklas och används inom våra verksamheter samt gentemot våra kunder.

   Mats Hultin, CIO, Saab AB – ICT

   LIM-IT blir ett viktigt steg för Scania i att utveckla förmågan att agera i open source domänen. Resultat från forskning av den här typen är direkt avgörande när vi arbetar långsiktigt med all IT.

   Erik Lönroth, Technical Responsible Scania HPC & Chairman Scania Open Source Forum, Scania IT AB

   Genom LIM-IT utvecklar vi kunskap och kompetens inom området open source som är av strategisk betydelse för partners och alla övriga aktörer som agerar I en allt mer konkurrensutsatt omvärld. Resultaten bidrar därigenom till stärkta förutsättningar att utveckla framtidens innovativa IT-lösningar.

   Björn Lundell, Bitr. Professor, Högskolan i Skövde

   Publicerad: 2020-01-23
   Senast ändrad: 2022-01-10
   Sidansvarig: webmaster@his.se