Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Högskolan i Skövde, länk till startsida

   Populärvetenskapligt café: Kärlekens väsen och oväsen

   Datum 21 februari
   Tid 18:30 - 20:30
   Plats Högskolan i Skövde, Hus D, sal D105

   Kärleken är evig men föremålen växlar. Kärleken är vad kärleken gör. Det gåtfulla, det innerliga, det drabbande, det oförutsägbara utgör en egen dimension i tillvaron, här ryms något av kärlekens väsen. Det menar Gudrun Olsson, professor i psykologi vid Strömstad akademi. Onsdagen den 21 februari gästar hon vårens första populärvetenskapliga café på Högskolan i Skövde.

   – I en tid då allt i livet ska mätas och vägas håller den dimensionen på att gå förlorad. Vår tid är präglad av oändliga valmöjligheter. Det stora problemet är att vi förhåller oss till kärleken som om det vore en marknad styrd av utbud och efterfrågan, säger Gudrun Olsson.

   Hon är professor i psykologi vid Strömstad akademi, bosatt i Göteborg efter många år som forskare i Danmark. Hon är docent, filosofie doktor, psykolog och legitimerad psykoterapeut. Under 25 år har hon varit verksam vid universiteten i Göteborg och Aalborg.

   Kärlek en handelsvara

   – Människor blir handelsvaror och vi utvecklar ett shoppingbeteende. En snabb blick på ett ansikte, en kropp, vi väljer och väljer bort. Kärlekens band hinner aldrig att knytas. Jag frågar mig om mänskligheten, i detta vårt tjugoförsta århundrade, kommer att kunna återerövra kärlekens förunderliga dimension? Detta och mycket annat kommer jag att ta upp vid min föreläsning.

   Gudrun Olsson har medverkat i en rad fackböcker och publicerat ett sextiotal vetenskapliga artiklar. Hennes senaste bok är från 2020 och har titeln ”I metaforernas landskap: om livet, döden och kärleken” (Stockholm, Carlsson Bokförlag).

   Strömstads akademi, dit Gudrun Olsson numera är knuten, erbjuder aktiva forskare en akademisk hemvist, som gör det möjligt att fortsätta forska efter 67 års ålder. Akademin skapar en gedigen kunskapsbank av vetenskaplig kompetens och beprövad erfarenhet inom humaniora, samhällsvetenskap, naturvetenskap, teknologi och medicin.

   Föreläsningen på Högskolan i Skövde arrangeras i samarbete mellan Folkuniversitet, Högskolan i Skövde, Skaraborgs senioruniversitet och Skaraborgsinstitutet.

   Fri entre! Begränsat antal platser. 

   Kontakt

   Eric Hellgren, Högskolan i Skövde, tfn 0702 – 12 11 62, e-post: eric.hellgren@his.se
   Lars-Olof Kjellström, Skaraborgs senioruniversitet, tfn 0703 - 00 14 18 e-post: lok@lokk.se

   Publicerad: 2024-01-19
   Senast ändrad: 2024-01-19
   Sidansvarig: webmaster@his.se