Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Högskolan i Skövde, länk till startsida

   Vår rekryteringsprocess

   Här hittar du information om hur du gör din ansökan, vilka dokument som ska bifogas med din ansökan samt hur rekryteringsprocessen går till. Du kan även läsa mer om hur vi hanterar dina personuppgifter.

   Så här gör du en ansökan

   För att påbörja din ansökan behöver du registrera ett konto i vårt rekryteringssystem ReachMee. Det kan du göra på två olika sätt:

   • Klicka på knappen Logga in eller Registrera dig ovanför listan med lediga jobb.
   • Klicka på knappen Ansök längst ner i respektive annons.

   Att ha ett konto medför att du får en överblick över dina ansökningar och kan återanvända information du tidigare registrerat.

   Efter att du registrerat dig och loggat in fyller du i din ansökan och bifogar bilagor. I respektive annons framgår vilka bilagor som din ansökan ska innehålla. Din kompletta ansökan ska vara oss till handa senast klockan 23.59 sista ansökningsdagen (svensk tid). Därefter stängs annonsen och finns då inte längre kvar i listan med aktuella annonser. De annonser du skickat in en ansökan till kan du hitta i rekryteringssystemet även efter att sista ansökningsdatum passerat.

   Kontakta HR-avdelningen via mejl, hr-specialister.hr@his.se, om du har handlingar som inte kan bifogas elektroniskt direkt i ansökan. Publikationerna ska vara Högskolan tillhanda senast en vecka efter sista ansökningsdatum.

   När du skickat in din ansökan får du en bekräftelse till din e-postadress.

   Du kan redigera din ansökan till och med ansökningstidens utgång, därefter är den låst och kan inte redigeras. Önskar du komplettera din ansökan efter sista ansökningsdatum kan du skicka ett mejl till hr-specialister.hr@his.se.

   Dina lämnade uppgifter kommer vara tillgängliga för HR och den rekryteringsgrupp som utsetts och – i de rekryteringar där det anges – även externa sakkunniga.

   Högskolan i Skövde är en statlig myndighet, därmed blir ansökningar som skickas in till myndigheten allmänna handlingar när de anlänt till myndigheten. Allmänna handlingar kan lämnas ut om någon ber om dem, om det inte finns hinder enligt offentlighets- och sekretesslagen.

   Inkomna ansökningar sparas i två år efter att rekryteringsprocessen är avslutad. Detta i enlighet med 2 § Riksarkivets författningssamling (RA-FS 2004:1).

   Om du har skyddade personuppgifter ska du kontakta Högskolan via telefon, 0500-48 80 00 (växeln), och be att få prata med en HR-specialist. Då får du särskilda anvisningar för din ansökan.

   Du bör vara aktsam om vilken information du lämnar i din ansökan. Ta endast med information som är relevant för den aktuella befattningen.

   Är du intresserad av att arbeta hos oss men inte finner någon intressant tjänst just nu är du välkommen att prenumerera på våra lediga jobb. Det gör du genom att klicka på knappen Prenumerera som du finner ovanför listan med lediga jobb.

   Behöver du hjälp eller har frågor angående rekryteringssystemet?
   Kontakta HR via mejl, hr-specialister.hr@his.se.

   Urvalsprocessen

   När ansökningstiden gått ut går rekryteringsgruppen igenom alla inkomna ansökningar. Därefter väljer vi ut ett antal personer för intervju eller sakkunnigprövning. Urvalet görs utifrån de krav som angivits i annonsen. Blir du en av de vi vill träffa för en intervju kommer vi att ta kontakt med dig. Intervjun kan antingen ske på Campus eller digitalt. Efter intervjun kontaktar vi dina  referenspersoner. Kompletterande intervjuer eller tester kan också förekomma beroende på tjänst.

   Sakkunnigprövning

   Rekryteringsprocessen för läraranställningar följer samma principer som andra typer av anställningar, men processen ser lite annorlunda ut och kan ta längre tid eftersom sakkunnigprövning ofta är en del av processen.

   Efter att ansökningstiden har löpt ut är nästa steg i processen sakkunnigprövning och när den är genomförd återkommer vi till dig om du går vidare till provföreläsning och intervju.

   Till läraranställningar räknas enligt Högskolan i Skövde anställningsordning professor, gästprofessor, biträdande professor, lektor, biträdande lektor, adjunkt samt adjungerad personal. Vilka specifika regler, behörigheter och bedömningsgrunder som gäller för respektive läraranställning framgår i Högskolans anställningsordning.

   Överklagande av anställningsbeslut

   Beslut om anställning meddelas på Högskolans anslagstavla i hus G. Alla som har sökt anställningen meddelas om beslutet. Har du varit på intervju hos oss meddelas du via telefon eller mejl, övriga via mejl.

   Det är möjligt att överklaga ett beslut om anställning vid en statlig myndighet. Ett överklagande ska i sådant fall lämnas in senast tre veckor efter den dag beslutet anslogs på myndighetens anslagstavla. Observera att anställningsbeslut för doktorandtjänster inte kan överklagas.

   Det är endast de sökande som inte erbjuds en tjänst som kan överklaga beslutet. Information om detta ges i beslut om anställning som anslås på myndighetens anslagstavla.

   Publicerad: 2023-03-14
   Senast ändrad: 2023-07-24
   Sidansvarig: webmaster@his.se