Sökträffar

    Sökträffar

    Visa alla resultat för ""
    Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

    Söktips

    • Kontrollera att orden är rättstavade
    • Försök med andra sökord eller synonymer
    • Smalna av din sökning för att få fler träffar

    Hur kan vi hjälpa dig?

    Ny student

    Kontakta oss

    Hitta medarbetare

    Sökträffar

      Sökträffar

      Visa alla resultat för ""
      Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

      Söktips

      • Kontrollera att orden är rättstavade
      • Försök med andra sökord eller synonymer
      • Smalna av din sökning för att få fler träffar

      Hur kan vi hjälpa dig?

      Ny student

      Kontakta oss

      Hitta medarbetare

      Högskolan i Skövde, länk till startsida

      Almedalen 2014

      Högskolan i Skövde var på plats under Almedalsveckan 2014 och arrangerade två seminarier med olika fokus. Det ena om hur Sverige ska accelerera svensk dataspelsindustri och det andra kring hur Sverige kan öka sin konkurrenskraft inom forskning genom en smartare fördelning av statliga forskningsmedel. Båda seminarierna arrangeras inom Västsvenska Arenan tillsammans med olika samarbetspartners.

      Att delta i Almedalsveckan är ett sätt för Högskolan i Skövde att driva viktiga utbildningspolitiska frågor som:

      • Mer forskningsmedel och en ny strategi för smartare fördelning. Idag går 90 procent av forskningsmedlen till de stora universiteten.
      • Fler utbildningsplatser till högre utbildning och fördela dem strategiskt över hela landet.
      • Flexibel antagning för såväl internationella som nationella studenter. Dagens system är gammalmodigt.

      Högskolans samarrangemang

      Seminariet arrangerades 1 juli 2014

      Sverige är en av världens främsta dataspelsproducenter. Microsoft investerar nu i utvecklartalangerna i Skövde – en av Sveriges hetaste tillväxtregioner i branschen. Vad gör regeringen för att Sverige ska accelerera i denna globalt växande industri och hur kan näringslivet bidra?

      Dataspelsbranschen har på ett decennium skapat internationellt värde för Sverige. En del i framgången är en nära samverkan mellan samhälle, näringsliv och akademi. Finland har uttalat valt att satsa mångmiljardbelopp på dataspelsindustrin som sin nästa bransch och flåsar Sverige i nacken.

      Riktade investeringar, forsknings- och utbildningssatsningar behövs nu för att stärka och lägga en stadigare grund för dataspelsbranschens tillväxt för framtiden – men också för att synliggöra branschen samt dess betydelse och potential som Sveriges nya stora exportnäring. Hög tid att accelerera!

      Politiska företrädare och näringslivsrepresentanter speglar och diskuterar sin syn på och arbete med denna globalt växande industri.

      Detta seminarium är ett samarbete mellan Högskolan i Skövde, Skövde kommun, Gothia Science Park, Västra Götalandsregionen och Västsvenska Handelskammaren.

      Seminariet arrangerades 3 juli 2014

      Varje år går 90 procent av forskningsanslagen till de stora universiteten. Den företagsnära forskningen på högskolorna får stå tillbaka i nationell forskningspolitik. Sverige behöver en smartare strategi som ökar forskningspotentialen.

      Den företagsnära och innovationstäta forskningen blomstrar på högskolorna. Ändå går bara 10 procent av de statliga forskningsanslagen till den. Regionerna tar nu ett större ansvar i frågan, men vad gör staten för att företagen ska få tillgång till forskningssamarbeten? Högskolorna och företagen behöver mer forskningsmedel och en ny strategi för smartare fördelning för att öka Sveriges innovationer och företagstillväxt.

      Seminariet

      Med regionala satsningar och egna investeringar skapas ny forskning i unikt samarbete mellan högskolor i Västra Götaland. Rektorer Sigbritt Karlsson, Högskolan i Skövde och Björn Brorström, Högskolan i Borås inleder med att berätta om två nydanande forskningsmiljöer i samarbete. Är samarbeten av denna modell framtiden för svensk forskning? Är samarbeten bara av godo? Konkurrera och samtidigt samarbeta. Svår ekvation? Hur ser den politiska viljan ut för den akademiska Sverigekartan på sikt? Hur ser visionen ut och hur ska den förverkligas?

      Detta seminarium är ett samarbete mellan Högskolan i Skövde och Högskolan i Borås

      Kontakt

      Kommunikatör

      Publicerad: 2022-03-23
      Senast ändrad: 2023-07-25
      Sidansvarig: webmaster@his.se