Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Högskolan i Skövde, länk till startsida

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Högskolan i Skövde, länk till startsida

   Uppdragsutbildning

   Behöver ni stärka kompetensen inom er organisation? Högskolan i Skövde erbjuder skräddarsydda uppdragsutbildningar för företag och organisationer som vill framåt.

   Kognitiv neurovetenskap och filosofi

   Vid avdelningen för kognitiv neurovetenskap och filosofi vid Högskolan i Skövde bedrivs utbildning och forskning inom ämnesområden kognitiv neurovetenskap och filosofi.

   Ett exempel på en aktuell fråga är hur man kan påverka sitt eget psykologiska välbefinnande och minska upplevelsen av stress – på arbetet eller i livet i stort. Det finns många metoder och övningar (för olika målgrupper) inom tillämpad positiv psykologi som forskningen visat vara effektiva.

   För verksamheter som önskar kompetensutveckling erbjuder vi olika uppdragsutbildningar, se några exempel nedan.

   Exempel på uppdragsutbildning

   • Styrkefokuserade motiverande samtal

    Ett efterfrågat och uppskattat ämne är Styrkefokuserade motiverande samtal. Här är fokus på att lyfta olika styrkor och vad som fungerar bra, samtidigt som man pratar om sådant som kan behöva förändras (till exempel minska stress, skolfrånvaro, prioritera och sätta mål). 

    Motiverande Samtal (MI) är en samarbetsinriktad samtalsstil som syftar till att lyfta fram och stärka en persons egen motivation till förändring utifrån ett empatiskt förhållningssätt där acceptans och medkännande är centralt.
    Det finns också ett naturligt fokus inom MI att ge stöd vid förändring genom att stärka personliga egenskaper och förmågor, vilket ligger väl i linje med det forsknings- och utbildningsfokus som finns vid avdelningen kognitiv neurovetenskap och filosofi vid Högskolan.

    Läs om Ållebergsgymnasiets erfarenheter kring Styrkefokuserande motiverande samtal.

   • Etik och yrkesetik

    Vilka etiska dilemman kan uppstå på din arbetsplats och hur kan dessa hanteras? Etiska överväganden blir aktuella i en mängd olika situationer som patientsamtycke och självbestämmande, intressekonflikter, resursfördelning samt vid gränsdragning mellan personliga och professionella roller. Viss vägledning får vi genom vår lagstiftning men många etiska dilemman kräver etisk analys – ett av våra specialområden.

    Vår kompetensutveckling utgår från specifika exempel och diskussion kring olika moralfilosofiska ståndpunkter och handlingsalternativ. Med detta som grund utvecklar deltagarna sin förmåga att göra etiska bedömningar i arbetet med patienter, brukare, kunder, anställda med mera.

   Bioinformatik och biologi

   Vid avdelningen för bioinformatik och biologi bedrivs utbildning och forskning inom ämnesområdena biovetenskap, bioinformatik och systembiologi. Biovetenskapsområdet inkluderar ämnen som ekologi, infektionsbiologi samt cell- och molekylärbiologi.

   I bioinformatik och systembiologi används datorbaserade metoder för att lösa biologiska och biomedicinska frågeställningar. Du är välkommen att kontakta oss om du är intresserad av en uppdragsutbildning.

   Vi hjälper er

   Hör av er så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa er att nå era mål!

   Kontakt

   Adjunkt i kognitiv neurovetenskap

   Publicerad: 2020-09-17
   Senast ändrad: 2020-12-04
   Sidansvarig: webmaster@his.se