Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Högskolan i Skövde, länk till startsida

   Internationellt utbytesprogram mellan Skövde och Pune

   Internationellt utbytesprogram mellan Skövde och Pune

   Samarbetet mellan Dr. D.Y. Patil Biotechnology and Bioinformatics Institute, DPU, Pune, India och Institutionen för Biovetenskap startade för mer än tio år sedan och bestod då av flera olika forskningsprojekt inom bioteknik. Sedan 2014 har utbytet utökats och stöds nu av Linnaeus-Palme partnerskap för utbyte av både lärare och studenter.

   Institutionen för Biovetenskap vid Högskolan i Skövde och Dr. D.Y. Patil Biotechnology and Bioinformatics Institute vid DPU (extern länk) har samarbetat i mer än tio år. Samarbetet startade med flera forskningsprojekt mellan två professorer, Abul Mandal vid Högskolan och Neelu Nawani, DPU. Detta samarbete har utökats under senare år och består nu av både lärar- och studentutbyte. Utbytesprogrammen har finansierats av Linnaeus-Palme genom Universitets- och högskolerådet.

   Högskolan och globalisering

   Högskolan erbjuder många utbildningsprogram på engelska inom biovetenskap på både kandidat-, magister- och masternivå. Högskolan har under många år uppmärksammat att globalisering inom högre utbildning är en viktig del av jämställd och hållbar global utveckling. Internationalisering av högre utbildning och forskning är en viktig del av Högskolans framtida utvecklingsplan.

   DPU håller utbyten högt

   En internationell partner till Högskolan är universitet Dr. D.Y. Patil Vidyapeeth (DPU), Pune, Indien. Visionen vid DPU är att utvecklas inom alla akademiska delar så att institutet blir välkänt både inom landet och utanför. DPU fokuserar på kunskap och förmågor inom bioteknik och bioinformatik med målet att hålla utbildningen på en global standard. Genom internationella utbytesprogram kan man uppnå detta för både lärare och studenter. Utbytesprogrammen är viktiga för både personlig och professionell utveckling.

   Relevant och kompletterande

   Institutionerna kompletterar varandra väl då det erbjuds liknande kurser och program inom biovetenskap på båda orterna. Institutionen för biovetenskap vid Högskolan i Skövde och Biotechnology and Bioinformatics Institute vid DPU erbjuder högkvalitativa biovetenskapliga studier på både kandidat- och masternivå, speciellt inom områdena bioinformatik och molekylärbiologi.

   Detta utgör grunden för att både lärarutbyten och studentutbyten ska bli relevanta, meningsfulla och möjliga att utföra. Laboratorierna vid DPU har förbättrats under senare år och båda universiteten har nu välutrustade och moderna labblokaler för kurslabb, projektarbeten och forskning. Antalet lärare och studenter vid de båda institutionerna är jämförbara och en stor andel av lärarna har en doktorsexamen, PhD.

   Projekttid

   Detta utbytesprogram är pågående och är tillgängligt för både kandidat- och masterstudenter. Kontakta internationella koordinatorn för mer information om utbytesprogrammet, kurspaket som erbjuds, val av deltagare och datum för ansökan. Nu erbjuds för studentutbytet 20 veckors kurspaket eller examensprojekt (kandidatnivå).

   Finansiärer

   Linnaeus-Palme partnerskap är ett svenskt utbytesprogram som startade i maj 2000 för lärare och studenter på alla nivåer av grundutbildning för högre studier, med målet att stärka samarbetet mellan institutioner för högre utbildning i Sverige och utvecklingsländer och därmed öka globala kontakter inom den akademiska världen.

   Programmet administreras av Universitets- och högskolerådet och finansieras av Sida, Swedish International Development Co-operation Agency.

   Partnerskapet omfattar två delar:

   • Linnaeus-delen av utbytet bekostar utresande för svenska deltagare utomlands eftersom det var en sed för Carl von Linné att sända ut sina lärlingar i världen för att samla information.
   • Palme-delen av utbytet bekostar utländska deltagare eftersom Olof Palme var djupt engagerad i utvecklingsmöjligheterna för utvecklingsländer. Den underliggande idén är att ömsesidigt samarbete mellan institutioner för högre utbildning kommer att berika länderna som deltar och lägga en grund för bredare partnerskap.

   Läs mer om programmet på utbyten.se.

   Kontaktpersoner

   Internationell koordinator

   Internationell koordinator

   Neelu Nawani

   Professor of Microbiology

   Microbial Diversity Research Centre

   Publicerad: 2021-02-19
   Senast ändrad: 2023-04-28
   Sidansvarig: webmaster@his.se