Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Högskolan i Skövde, länk till startsida

   Vad händer efter en anmälan?

   När en anmälan har kommit in får den ett ärendenummer och en handläggare på Human&heart tilldelas ärendet. Human&heart gör därefter jävskontroll för att säkerställa att handläggaren inte står i intressekonflikt till det som har rapporterats.

   Initial bedömning

   Human&heart inleder en initial bedömning för att ta reda på om det finns skälig anledning att anta att missförhållanden och/eller andra allvarliga situationer har inträffat. Om anmälaren har nyttjat e-tjänsten för sin anmälan, alternativt valt att lämna kontaktuppgifter, kommer handläggaren kontakta anmälaren om att anmälan tagits emot samt om resultatet av den initiala bedömningen. Handläggaren kan också komma att kontakta anmälaren för att ställa eventuella frågor. Om anmälaren har gjort sin anmälan anonymt fortsätter hen att vara anonym gentemot handläggaren.

   Överlämnande till Högskolan i Skövde

   När Human&heart har gjort sin initiala bedömning kommer Högskolan in i processen genom att Human&heart lämnar över ärendet till Högskolan i Skövde.

   Mottagare vid överlämnandet är som regel högskoledirektören. Som huvudregel är det även högskoledirektören som fattar beslut om den fortsatta hanteringen av ärendet. Om högskoledirektören på något sätt står i intressekonflikt till det som har rapporterats in är det rektor eller prorektor som fattar beslutet om den vidare hanteringen.

   Fullskalig utredning, överlämnande eller avskrivning

   En anmälan till visselblåsarkanalen kommer att resultera i någon eller flera av följande åtgärder.

   1. Fullskalig utredning: Efter genomförd initial bedömning kan ärendet komma att övergå i en fullskalig utredning. Där är syftet att klargöra om en överträdelse har inträffat eller inte.
   2. Överlämnande: Ärendet kan komma att lämnas över till exempelvis Högskolans personalansvarsnämnd, Högskolans forskningsetiska råd eller andra interna organ. Ärendet kan också komma att överlämnas till rättsvårdande myndigheter eller externa kontrollorgan.
   3. Avskrivning: Ärendet kan komma att avskrivas.

   Anmälaren kan följa ärendet

   Anmälaren ska som huvudregel få en bekräftelse på att hens rapport är mottagen. Bekräftelsen ska komma inom sju dagar från det att rapporten har kommit in till mottagaren. En anmälare ska också få återkoppling om de åtgärder som hens rapport har lett till och vilka skäl som ligger bakom åtgärderna. Huvudregeln är att en sådan återkoppling ska ske senast tre månader efter det att anmälaren har fått bekräftelse på sin anmälan. Den e-tjänst som Högskolan i Skövde använder gör det möjligt för en anmälare att följa ärendets status genom att logga in med särskilt ID och lösenord.

   Publicerad: 2022-06-29
   Senast ändrad: 2023-04-28
   Sidansvarig: webmaster@his.se