Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Högskolan i Skövde, länk till startsida

   Stärkt informationssäkerhet genom samverkan

   Stärkt informationssäkerhet genom samverkan

   PICS (Privacy, Information security, and CyberSecurity) är en plattform för samverkan inom integritet, informationssäkerhet och cybersäkerhet på Högskolan i Skövde. Genom att kombinera forskning med nyttiggörande kan vi tillsammans möta de utmaningar samhället och din organisation står inför.

   Vad är informationssäkerhet?

   Informationssäkerhet handlar om att skydda din information från att obehöriga ska få tillgång till den, ändra den eller förstöra den. Det omfattar också att säkerställa riktighet och tillgänglighet, en bra risk- och krishantering och att skydda mot såväl yttre som inre hot. Det kan till exempel handla om hackare, phishing, ransomware eller oavsiktliga misstag från användare. För att uppnå detta krävs en kombination av administrativa regler och riktlinjer som ledningssystem, tekniska skydd som brandväggar och kryptering samt fysiska skydd som skal- och brandskydd.

   Genom att skapa en långsiktig strategi för informationssäkerhet kan din organisation säkerställa att era viktigaste tillgångar är skyddade och säkra.

   Varför samverka inom områdena integritet, informationssäkerhet och cybersäkerhet?

   Samverkan inom integritet, informationssäkerhet och cybersäkerhet ger dig möjlighet att dra nytta av Högskolans omfattande expertis inom området. Våra forskare och studenter arbetar ständigt med att utveckla nya metoder och tekniker för att skydda individer och organisationer från cyberhot och stärka informationssäkerhet.

   Utbildning inom informationssäkerhet

   Genom samverkan får du tillgång till den senaste forskningen och de mest effektiva strategierna för integritet, informationssäkerhet och cybersäkerhet. Vi kan hjälpa dig att hantera potentiella risker, förbättra din informationssäkerhet och skydda affärskritiska data och infrastrukturer.

   Vi erbjuder även skräddarsydda utbildningar, seminarier, workshops och ett forskningsprogram inom cybersäkerhet som hjälper dig och de anställda att förbättra sin kompetens och stärka organisationens försvar mot cyberattacker och cyberhot.

   Håll dig uppdaterad om informationssäkerhet

   De personuppgifter du lämnar i formuläret kommer Högskolan i Skövde bara att använda för just detta specifika ändamål. Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter: www.his.se/gdpr

   Kontakta oss för samverkan inom informationssäkerhet

   Genom att kombinera kunskap och resultat från Högskolan i Skövdes befintliga forskargrupper och samarbetspartners uppnår vi synergieffekter och kan tillsammans tackla de stora forskningsutmaningar som branschen står inför.

   Ta kontakt med oss, vi vill förstå dina behov och lära känna din organisation. Tillsammans kan vi arbeta för att skapa en säkrare digital värld för dig, din organisation och samhället som helhet.

   Publicerad: 2020-02-20
   Senast ändrad: 2023-07-24
   Sidansvarig: webmaster@his.se