Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Högskolan i Skövde, länk till startsida

   HR-strategi för forskare (HRS4R)

   Högskolan i Skövde har tilldelats utmärkelsen "HR Excellence in Research". Det innebär att vi är anslutna till EU-kommissionens stadga för forskare och riktlinjer för rekrytering av forskare (HRS4R). Syftet är att öka internationalisering och att öka den internationellt konkurrenskraftiga forskningen på lärosätet.

   Ska bli världens mest konkurrenskraftiga forskning

   EU-kommissionen utfärdade i mars 2005 en rekommendation om den Europeiska stadgan för forskare och Riktlinjer för rekrytering av forskare. Bakgrunden till stadgan är att man vill upprätta ett starkt europeiskt område för forskningsverksamhet samt stödja och strukturera den europeiska forskningspolitiken.

   I enlighet med Europeiska rådets ambition att stärka Europa till världens mest konkurrenskraftiga och dynamiska kunskapsbaserade ekonomi, vill man genom stadgan förbättra villkoren för den fria forskningen, främja den öppna arbetsmarknaden för forskare genom att öka mobiliteten, motverka diskriminering av alla former, främja tillgång och utbyte av kunskap samt främja ett kontinuerligt kvalitetsarbete hos europeiska lärosäten.

   HRS4R-arbetet vid Högskolan i Skövde styrs av HR-avdelningen och Avdelningen för forskningsstöd, samverkan och innovation (AFSI). Arbetet följs upp av en styrgrupp bestående av högskoledirektör, vice rektor, HR-chef och chef AFSI.

   Det här innebär stadgan och riktlinjerna

   Stadgan och riktlinjerna består av allmänna principer och krav som fastställer roller, ansvar och rättigheter för forskare och arbetsgivare. Stadgan utgör en ram för forskare och arbetsgivare som uppmanar dem att agera på ett professionellt och ansvarsfullt sätt och med en insyn i rekryteringsprocessen och likabehandling av alla sökande. Stadgan riktar sig till alla forskare inom Europeiska unionen i alla skeden av deras karriär och täcker alla forskningsområden inom den offentliga och privata sektorn.

   Arbetsgivare som ansluter sig till stadgan visar sitt åtagande att agera på ett ansvarsfullt och respektabelt sätt och ge rättvisa villkor för forskare, med en tydlig avsikt att bidra till utvecklingen av det europeiska forskningsområdet.

   Certifiering för god arbetsmiljö för forskare

   HR-strategin HRS4R (HR Strategy for Researchers) är ett stöd och verktyg för arbetsgivare vid arbetet med implementeringen av stadgan. HR-certifieringen "HR Excellence in Research" kan ges av EU-kommissionen efter en grundlig analys av arbetsgivarens arbete för att uppfylla stadgans avsikter, det vill säga ha en personalpolitik och övriga förutsättningar via lagar, avtal och andra riktlinjer som säkerställer en stimulerande och god arbetsmiljö för forskare.

   Publicerad: 2020-03-13
   Senast ändrad: 2023-07-24
   Sidansvarig: webmaster@his.se