Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Högskolan i Skövde, länk till startsida

   Exempel på nytta från forskning

   Högskolan i Skövdes forskare vill bidra till utveckling. Därför präglas vår forskning av stark samverkan med det omgivande samhället och vi arbetar ständigt för att ny kunskap från forskningen ska komma samhället till nytta. Här kan du läsa om hur den kunskap som skapats vid Högskolan i Skövde har kommit till nytta i samhället.

   Spelalmedalen – en gemensam satsning på kunskap och dialog

   2023-06-07 “5 000 år av spel och moralpanik”, “Spelens roll i framtidens kulturskola” och “Hur kan Sverige bli världsledande på spelforskning?” Det är några av rubrikerna när Högskolan i Skövde, Uppsala universitet, Svenska Spelforskarrådet, Sverok - Spelkulturförbundet och Dataspelsbranschen gör en gemensam satsning på kunskap och dialog i Almedalen 2023. Samarbetet är nytt för i år och samlas under paraplynamnet Spelalmedalen.

   Hur dataanalys kan hjälpa Sveriges idrottare – fokus på konferens

   2022-10-20 För första gången i Sverige anordnas nu en konferens med fokus på hur dataanalys kan hjälpa Sveriges idrottare och klubbar att prestera bättre – och ta fler medaljer. Den 27 och 28 oktober samlas forskare och representanter från idrottsrörelsen på Högskolan i Skövde. Syftet är att ta del av den senaste forskningen och exempel från idrotten kring hur teknologi och dataanalys används för att optimera idrottsprestation.

   Digitala modeller ska utveckla framtidens energisystem

   2022-06-28 För att bryta beroendet av fossila bränslen och minska utsläppen av växthusgaser behöver samhället ställa om till förnybar el. För att omställningen ska vara möjlig behöver befintliga energisystem utvecklas. Det är ett komplext arbete som involverar flertal aktörer. I ett nytt samverkansprojekt ska Skaraborgs kommuner och energibolag, med hjälp av Högskolan i Skövde ta fram gemensamma beslutsunderlag i syfte att utveckla Skaraborgs energisystem.

   Högskolan och SkaS utvecklar samarbete kring forskning

   2022-05-02 Högskolan i Skövde och Skaraborgs Sjukhus har en lång tradition av nära samarbete. Det handlar om både verksamhetsförlagd utbildning (VFU) för studenter, och under senare år, ett allt större fokus på forskning. Under pandemin stannade mycket av, men nu sätts åter fokus på samarbetet. Högskolan och Skaraborgs Sjukhus gör en omstart och ser fram mot ett stärkt och nära samarbete inom såväl utbildning som forskning.

   Så uppnås hållbar digitalisering som stimulerar innovation

   2022-02-23 I en rapport inom ramen för ett regeringsuppdrag till Vinnova har Björn Lundell, professor i datavetenskap vid Högskolan i Skövde, tagit fram 21 rekommendationer för hållbar digitalisering. Rekommendationer som vid efterlevnad stimulerar innovation, undanröjer konkurrenshinder och säkerställer att datadelning kan genomföras på ett sätt som beaktar dataskydd, säkerhet och EU-medborgarnas grundläggande fri- och rättigheter.

   Populärvetenskapligt café: Vad innebär årets Nobelpris? Högskolans forskare vet!

   2021-12-03 Vid höstens sista populärvetenskapliga café på Högskolan i Skövde, onsdagen den 8 december, tar lärosätets egna forskare sig an uppgiften att förklara vad som ligger bakom årets Nobelpriser. – Då försöker vi på ett så begripligt sätt som möjligt presentera priserna och pristagarna i kemi, fysik, medicin och ekonomi. Och naturligtvis har vi läst årets relativt okände litteraturpristagare, berättar kvällens moderator, Högskolans dekan, professor Alexandra Krettek.

   Forskare har kartlagt invasiv främmande krabba i Vänern

   2021-10-18 Högskolan i Skövde har genomfört en pilotstudie för att inventera beståndet av den främmande arten ullhandskrabba i Vänern. I studien framkommer att yrkesfiskare under de senaste åren har sett ett ökat antal individer av den invasiva arten. Forskarna bedömer att det inte finns en stabil population i Vänern tack vare att vintrarna hittills varit för kalla, men att en fortsatt övervakning är viktigt för att förhindra att ullhandskrabban får fäste.

   Publicerad: 2021-12-02
   Senast ändrad: 2023-04-28
   Sidansvarig: webmaster@his.se