Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Högskolan i Skövde, länk till startsida

   Skaraborgs Hälsoteknikcentrum

   Skaraborgs Hälsoteknikcentrum

   Skaraborgs Hälsoteknikcentrum (SHC), Högskolan i Skövde är en samverkansarena, kunskapscenter och testbädd med fokus på innovation, forskning och utbildning. I SHC samverkar Högskolan med näringsliv, offentlig sektor, akademi, organisationer, innovationsaktörer och civilsamhälle.


   Samverkansarenan SHC utgörs av ett innovationsrum och en tillgänglighetsanpassad lägenhet med kök, badrum, vardagsrum och sovrum. I arenan finns en teknisk infrastruktur och hälso- och välfärdsteknik samt annan teknik till stöd för aktiviteter. Här utvecklas, testas och utvärderas produkter, tjänster och metoder med fokus på smarta trygga och säkra lösningar som bevarar integritet och främjar självständighet, trygghet, hälsa och välbefinnande hos aktuell målgrupp, vanligtvis äldre personer.

   Vidare fokuseras på en evidensbaserad och kostnadseffektiv vård och omsorg av god kvalitet. Skaraborgs Hälsoteknikcentrum var under 2019-2022 hemvist för projektet BaltSe@nioR2.0.

   Prenumerera på vårt nyhetsbrev

   De personuppgifter du lämnar i formuläret kommer Högskolan i Skövde bara att använda för just detta specifika ändamål. Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter: www.his.se/gdpr

   Aktiviteter

   Projektet i media och på webben

   Vinnare av årets digitaliseringsinitiativ 2019


   Jonas Mellin och Catharina Gillsjö, Skaraborgs Hälsoteknikcentrum, vinnaren av Årets digitaliseringsinitiativ. Bild: Västra Götalandsregionen.

   Årets digitaliseringsinitiativ är ett pris som delas ut av Västra Götalandsregionen. Tävlingen syftar till att lyfta fram genomförda digitala innovationer som bidrar till att:

   • Skapa en enklare vardag för invånare och näringsliv i Västra Götaland.
   • Skapa förutsättningar för samverkan, högre kvalitet och effektivitet i offentlig verksamhet.

   Juryns motivering:

   "En liten organisation som testar olika typer av hälso- och välfärdstekniker innan de införs. Ett samarbete som alla Skaraborgs kommuner kan använda sig av och minimera eget testande var och en. En framgångsfaktor är också det nära samarbetet med Högskolan i Skövde vilket innebär att forskning och praktik möts på ett bra sätt."

   Finansiering

   SHC finansieras nu av Skövde kommun och Högskolan i Skövde. Initialt finansierades SHC av Skaraborgs Innovativa Miljöer. Projektet Skaraborgs Innovativa Miljöer finansieras av Europeiska regionala utvecklingsfonden, Högskolan i Skövde, Skaraborgs kommunalförbund, Västra Götalandsregionen och BaltSe@nioR 2.0-projektet genom Interreg Baltic Sea Region (Europeiska Regionala Utvecklingsfonden). 

   Kontakt

   Bitr. professor i omvårdnad

   Publicerad: 2020-01-13
   Senast ändrad: 2023-07-24
   Sidansvarig: webmaster@his.se