Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Högskolan i Skövde, länk till startsida

   Projektledning - grundläggande begrepp och metoder G1N

   Kurs, Grundnivå, 7,5 hp, IE140G

   Anmälan

   Välj ett tillfälle för att visa kursplan och behörighetskrav.

   Vår 2024, Plats: Flexibel, Takt: 25%

   Anmälan stängd

   Anmälan

   15 september 2023 - 16 oktober 2023

   Ange kod HS-11741 på antagning.se

   Kursplan med litteraturlista

   När? Var? Hur?

   Pågår: 15 januari 2024 - 2 juni 2024
   Plats: Flexibel, Distans, Flexibel tid
   Takt: 25%
   Kursen genomförs utan obligatoriska träffar på campus. Undervisningen stöds av informations- och kommunikationssystem. Kursmaterial är tillgängligt via lärplattformen i Studentportalen.

   Behörighet

   Grundläggande behörighet (eller motsvarande kunskaper).

   Urval

   Betyg 67%, högskoleprov 33%.

   Språk

   Undervisningen ges på svenska. Viss undervisning på engelska kan förekomma.

   Höst 2024, Plats: Flexibel, Takt: 25%

   Anmälan

   15 mars 2024 - 15 april 2024

   Ange kod HS-21189 på antagning.se

   Kursplan med litteraturlista

   När? Var? Hur?

   Pågår: 2 september 2024 - 19 januari 2025
   Plats: Flexibel, Distans, Flexibel tid
   Takt: 25%

   Kursen genomförs utan obligatoriska träffar på campus. Undervisningen stöds av informations- och kommunikationssystem. Kursmaterial är tillgängligt via lärplattformen i Studentportalen.

   Behörighet

   Grundläggande behörighet (eller motsvarande kunskaper).

   Urval

   Betyg 67%, högskoleprov 33%.

   Språk

   Undervisningen ges på svenska. Viss undervisning på engelska kan förekomma.
   Vill du förbättra dina färdigheter inom projektledning och erhålla användbara kunskaper inom området? Då är den här kursen i projektledning perfekt för dig. Kursen rustar dig med verktygen för att bli en mer framstående projektledare. Den fokuserar på grundläggande begrepp och metoder inom projektledning, vilket gör den tillgänglig och givande för både nybörjare och de med tidigare erfarenhet, även om exempel i kursen huvudsakligen hämtas från tekniska områden.

   Projektledning är avgörande för effektivitet, ökad produktivitet och framgångsrika resultat. Dess strukturerade tillvägagångssätt, tydliga mål och definierade tidsramar förhindrar kaos, missade deadlines och budgetöverskridanden. Dessutom säkerställer effektiv kommunikation, samarbete och proaktiv riskhantering nöjdare intressenter och organiserade arbetsflöden inom en organisation. 

    Vad innebär projektledning? 

   Arbetet i projekt utgör en grundläggande metod för att effektivt lösa mångsidiga uppgifter inom organisationer. Kursen förmedlar förståelse och tillämpning av metoder och verktyg som är avgörande för att framgångsrikt leda och delta i olika typer av projekt. Projekten strävar mot specifika mål och innefattar vanligtvis förstudier, projektering, genomförande samt uppföljning. 

   Att ta ledningen i ett projekt kräver förmågan att säkerställa att projektet når sina fastställda mål inom angivna tidsramar, kvalitetsstandarder och budget. Kursen ger insikter om olika projektmodeller, hur projekt struktureras och effektivt genomförs, samt kunskaper om den avgörande rollen som en projektledare innehar. En väsentlig del av kursen fokuserar också på praktiskt arbete med genomförandet av projekt, vilket ger konkreta färdigheter och erfarenheter för att framgångsrikt navigera genom projektens olika faser. 

   Är kursen rätt för dig? 

   Kursen är lämplig oavsett om du har tidigare erfarenhet eller för närvarande arbetar inom ett tekniskt område. Den fokuserar på grundläggande begrepp och metoder inom projektledning. Om du strävar efter att utveckla dina färdigheter inom projektledning och förstå centrala aspekter inom området, oavsett din nuvarande bakgrund, är den här kursen en utmärkt möjlighet för dig. 

   Efter avslutad kurs kan du 

   Efter avslutad kurs kommer du att besitta kompetens att förstå och tillämpa projektledning på djupet. Du kommer att kunna klargöra innebörden av att arbeta i projekt, inklusive definitioner, verktyg och organisationsformer. Dessutom kommer du att behärska hur projekt initieras, målsätts, planeras, styrs och följs upp. Kursen fokuserar även på den övergripande projektledningsprocessen med insikter i gruppdynamik, kommunikation, ledarperspektiv, konflikthantering och etik. Slutligen kommer du att utveckla förståelse för hur gruppdynamiska processer påverkar och formar projektarbetet, vilket ger dig en komplett och praktisk förberedelse för att hantera och leda projekt framgångsrikt. 

   Digitala verktyg och Programvarukompatibilitet 

   Som en del av denna kurs kommer du aktivt att arbeta med digitala verktyg för projektledning för att förbättra du praktiska färdigheter. Huvudprogramvaran som används är GanttProject, ett verktyg för projektplanering och schemaläggning. Det är viktigt för studenter att notera att GanttProject kräver installation på persondatorer. Viktigt att känna till innan du ansöker: se till att ditt system är kompatibelt med programvaruinstallationen. GanttProject är kompatibelt med Windows, Mac och Linux-operativsystem. Det är dock viktigt att nämna att teknisk support endast är tillgänglig för Windows-versionen, eftersom högskolan inte tillhandahåller stöd för IOS- eller Linuxmiljöer. 

   För de som har användarbegränsningar på sina datorer, som till exempel arbetsdatorer, och inte kan ladda ner GanttProject, finns det ett alternativ i form av Microsoft Project (MS Project). Observera att vi inte tillhandahåller programvaran för nedladdning eller teknisk support för MS Project. Men vi erbjuder vägledning och hjälp med uppgifter för att säkerställa att alla studenter kan genomföra uppgiften.

   Kontakt

   Kursansvarig

   Examinator

   Publicerad: 2023-06-20
   Senast ändrad: 2023-08-09
   Sidansvarig: webmaster@his.se