Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Högskolan i Skövde, länk till startsida

   Kognitiv neurovetenskap - neuropsykologi och medvetandestudier

   Program, Grundnivå, 180 hp, KNMPG
   Kandidatexamen

   Kognitiv neurovetenskap - neuropsykologi och medvetandestudier

   Program, Grundnivå, 180 hp, KNMPG
   Kandidatexamen

   Anmälan

   Välj ett tillfälle för att visa utbildningsplan, kursutbud och behörighetskrav.

   Höst 2024, Plats: Campus (Skövde), Takt: 100%

   Anmälan stängd

   Anmälan

   15 mars 2024 - 15 april 2024

   Ange kod HS-61209 på antagning.se

   Utbildningsplan

   När? Var? Hur?

   Pågår: 2 september 2024 - 6 juni 2027
   Plats: Skövde, Campus
   Takt: 100%

   Kursplaner

   För alla kurser i programmet, se utbildningsplanen.

   Behörighet

   Grundläggande behörighet.
   Dessutom krävs: Matematik 2a eller 2b eller 2c, Samhällskunskap 1b eller 1a1+1a2, Engelska 6 (eller motsvarande kunskaper).

   Urval

   Betyg 67%, högskoleprov 33%.

   Språk

   Undervisningen ges på svenska och engelska. Vissa kurser (eller delar av kurser) ges helt på engelska.
   På Högskolan i Skövde finns ett unikt program i Kognitiv neurovetenskap – neuropsykologi och medvetandestudier. I studierna får du både kunskap om hjärnan och dess kognitiva funktioner samt funktionsvariationer. Detta möter stora behov i samhället. Du får en bred akademisk utbildning som öppnar många vägar för framtida yrkesliv och/eller studier.

   Om programmet

   Programmet Kognitiv neurovetenskap – neuropsykologi och medvetandestudier ges inom huvudområdet kognitiv neurovetenskap. Hjärnans funktioner, vårt beteende och subjektiva upplevelser är spännande områden inom vetenskaplig forskning. Vi har mycket kvar att utforska och massor att lära. Programmet ger dig värdefulla kunskaper i kognitiv neurovetenskap och neuropsykologi, till exempel inom kognitiva funktioner och funktionsvariationer samt om medvetandet. Programmet har en stark vetenskaplig förankring och ger en god insikt i ämnets forskningsfält.

   Det här läser du på programmet

   Programmet utgörs av gradvis fördjupade studier inom kognitiv neurovetenskap. Utbildningen ger grundläggande kunskaper inom medvetandets neuropsykologi, grundläggande neurovetenskap och om olika centrala områden i kognitiv neurovetenskap. Du studerar exempelvis sambandet mellan hjärnfunktioner och kognitiva förmågor som perception, minne, uppmärksamhet och förändrade medvetandetillstånd.

   Studiernas utgångspunkt i hjärnans anatomi och fysiologi innebär att kunskap om vetenskaplig metodik och hjärnavbildningsmetoder också är ingående delar i utbildningen. Dessutom innehåller utbildningen kurser som ger kunskap om forskningsmetodik, vetenskapsfilosofi, vetenskapliga experiment och metodik och statistik.

   Vidare berör utbildningen generella moralfilosofiska frågeställningar men även mera specifika neuroetiska och yrkesetiska frågor och problem. Kurs i grundläggande psykiatri och kurs i socialrätt ingår också. 

   Den kognitiva neurovetenskapen och studiet av kognitiva funktioner och olika typer av funktionsvariationer ger kunskaper som fyller ett viktigt och konkret behov som finns i flera olika sammanhang i vårt samhälle.

   Flera av kurserna du kommer att läsa är på engelska.

   Jobb efter examen

   Utbildningsprogrammet är inte specifikt yrkesinriktat. Precis som många akademiska utbildningar leder det fram till en akademisk kandidatexamen och inte till en specifik yrkesexamen. Tidigare studenter arbetar bland annat inom behandlingshem, kriminalvård, socialpsykiatri, familjebehandlare, projektledare, coach, handläggare på försäkringskassan, socialsekreterare, arbetsmarknadskonsulent, forskningsassistent och doktorand.

   Flera studenter har även valt att gå vidare med studier på avancerad- och forskarnivå vilket även lett fram till doktorsexamen och anställning vid olika lärosäten som lärare och forskare.

   Läsa vidare efter programmet

   Utbildningen leder till en kandidatexamen i kognitiv neurovetenskap och efter avslutat program kan du läsa vidare på avancerad nivå.

   På Högskolan i Skövde är du behörig till det ettåriga magisterprogrammet Kognitiv neurovetenskap – medvetandet och hjärnan (Cognitive Neuroscience – Mind and Brain). Det finns även möjligheter att läsa vidare på andra lärosäten i Sverige eller utomlands.

   Forskning inom området

   Forskning i kognitiv neurovetenskap sker på Högskolan i Skövde inom forskningsgruppen "Consciousness and Cognitive neuroscience". Det handlar om både teoretisk och empirisk forskning inom olika medvetandetillstånd såsom sömn, anestesi, drömmar och hypnos. Forskningen fokuserar till stor del på de teoretiska och filosofiska problemställningar som rör det mänskliga medvetandet.

   Forskarna studerar även uppmärksamhet, visuell perception, empati, etik och subjektivt välbefinnande. Delar av forskningen genomförs i forskargruppens EEG- och VR-laboratorium vid Högskolan i Skövde

   Möjlighet till utlandsstudier

   Det finns goda möjlighet till utlandsstudier, både under och efter programstudierna. Lämplig tidpunkt för det varierar utifrån vilka kurser som ges och när de ges. Programansvarig och studievägledare är behjälpliga vid planering av utlandsstudier.


   Sök på våren, studera till hösten

   Ansökningsperioden för programmet öppnar 15 mars och sista dag att söka är 15 april.

   Via en ansökningsknapp på den här sidan kommer du till antagning.se där du slutför ansökan.

   Kontakt

   Programansvarig

   Studie- och karriärvägledare

   Studenthjälte

   Vill du ha mer information om utbildningen?
   Vi mejlar mer information om programmet och inför ansökan!

   De personuppgifter du lämnar i formuläret kommer Högskolan i Skövde bara att använda för just detta specifika ändamål. Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter: www.his.se/gdpr

   Publicerad: 2020-01-10
   Senast ändrad: 2023-07-27
   Sidansvarig: webmaster@his.se